Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +herecké výkony, depresivní atmosféra, propracované charaktery postav –film je již opravdu staršího data/// Jediné v čem tenhle film nevyniká oproti novému Poseidonovi, tak v tom, že nenabídne takové efekty a grafické pozlátko. Ale to je v podstatě taky jediná věc, ve které je nová verze oproti této lepší. Přesto se i na tento film dá dívat, jen působí trošku „ušpiněně“, ale naproti tomu zase uvěřitelněji díky své syrovosti. Za zmínku stojí Gene Hackman a pro mě hodně zapamatovatelná Shelley Winters. Vlastně scény s ní si z dětství snad nejvíce pamatuji, kromě jiného taky pocit, že já bych to asi nedokázal. Film mě i po tolika letech nezklamal a i když dnes tomuto snímku nemohu plácnou plnej počet, tak regulérně dávám slušné 4*./// Celkem 78%/// Znovu viděno 21.8.2021 v Krnově na festivalu Krrr! - plátno tomuto filmu sluší i po letech. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné, a musím uznať, že ani po rokoch tento film nestratil nič zo svojho čara. V krátkosti - skvelý Hackman, dynamické, zaujímavé, napínavé.... a čo je hlavné, atmosferické. Po Hackmanovi ma zaujal aj Ernest Borgnine, myslím, že by sa aj celkom oplatilo ponoriť sa do jeho filmografie - fantastický typ výrazného herca. A čo je výrazne, to je aj obyčajne nezabudnuteľné. Sklenené peklo sa mi síce páčilo viac, no tento snímok je minimálne dôstojným partnerom. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som celkom fanúšik aj novej verzie, ktorú som mimochodom videl oveľa skôr než originál, ten až teraz. Takže potom ani nie je prekvapivé, že ma uhranul aj ten a pochopiteľne podstatne viac ako príliš uhladená Petersenova verzia. Dobrodružstvo Poseidona je prekvapivo temný, až drsný film s hutnou atmosférou, kde vážne neviete, kto umrie a kto nie a podľa sympatií, aké budete pociťovať k postavám, to nebude. Loď skutočne vyzerá už ako vrak, čo na začiatku skonštatuje aj Nielsenov kapitán, všetko je staré, hrdzavé a o to účinnejšie pôsobí na diváka celá výprava. Tento film, snáď až na expozíciu, takmer vôbec nezostarol. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomu abych okomentoval tuhle klasiku. Film vzniknul v požehnané době 70 let která přála těmto katastrofickým spektáklům. Rozjezd je zběsilý rychlé seznámení z hlavními hrdiny pak novoroční párty a PLESK! vlna je tu a jde se na věc. O postavách se pravda bůhví moc nedozvíme, ale to nevadí, protože všichni hrají dost přesvědčivě a uvěřitelně a navíc se toho víc o jejich charakterech dozvíme v průběhu filmu. Každopádně duo Hackman, Borgnine to táhne k nim je tu ještě pár vedlejších postav z ostatních jsou pouze nepodstatné oběti. Což mi vyhovuje člověk se nemusí orientovat v problematice mnoha mezilidských vztahů a prostě si jenom užívá ten strhující souboj hrstky vyvolených o přežití. Jinak samozřejmě na svojí dobu je film po technické stránce na znamenité úrovni. Neuvěřitelné co se dalo dokázat z poctivými kaskadérskými výkony a mechanickými triky bez nějakých digitálních efektů. Pro mě je Poseidon zkrátka kult a hotovo.100% ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už filmová klasika v katastrofickém žánru. Na dobu vzniku snímku velice kvalitní provedení a neotřelý námět. Napnutej je člověk po většinu filmu víc než kšandy Jeremyho Clarksona. Jediné, co trochu bere body, je až příliš useknutý konec, kdy prostě vyjdou z lodi a šmitec. 82% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Red Buttons a Carol Lynleyová, jejichž postavy se do sebe ve filmu zamilují, se ve skutečnosti nesnášeli. Pokud neběžela kamera, tak se jeden druhého stranili. (džanik)
  • Jídelní salón (velká hala s oslavou) se inspiroval skutečnou halou z parníku RMS Queen Mary. Vznikl v ateliéru "Soundstage Six" ve studiích 20th Century FOX. (FIBO)
  • Točilo se tak, jak postupoval děj. Herci byli čím dál špinavější a odranější a objevovala se u nich různá poranění – skutečná i umělá. (džanik)

Reklama

Reklama