Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

70. léta byla doba katastrofickým filmům zaslíbená. Po zhlédnutí remaku jsem si musel spravit chuť originálem. Plně oceňuji, že "starý" Poseidon je oproti "mladému" poctivým dobrodružstvím, kde se divák s postavami dokáže bezproblémově sžít. Samozřejmě je to hlavně díky charismatickému Hackmanovi. Původní Poseidon jasně ukazuje jak jsou ve filmu hrozně důležité praktické efekty. Kulisáci si museli opravdu máknout, když například kvůli 10 sekundové scéně na záchodě museli pisoáry namontovat opačně. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som celkom fanúšik aj novej verzie, ktorú som mimochodom videl oveľa skôr než originál, ten až teraz. Takže potom ani nie je prekvapivé, že ma uhranul aj ten a pochopiteľne podstatne viac ako príliš uhladená Petersenova verzia. Dobrodružstvo Poseidona je prekvapivo temný, až drsný film s hutnou atmosférou, kde vážne neviete, kto umrie a kto nie a podľa sympatií, aké budete pociťovať k postavám, to nebude. Loď skutočne vyzerá už ako vrak, čo na začiatku skonštatuje aj Nielsenov kapitán, všetko je staré, hrdzavé a o to účinnejšie pôsobí na diváka celá výprava. Tento film, snáď až na expozíciu, takmer vôbec nezostarol. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Katafroficka pecka, ktere vevodi flandacky vykon Heckmana, jakozto spasitele ruznosmesne skupinky pohybujici se vzhuru dolu. Tempo neni nikterak zavratne, ale o to vic mista je pro rozviti jednotlivych charakteru a klaustrofobickeho napeti, ktere umocneno studenou vodou dokaze udelat s divakem svoje. No zkratka pozehnany film v pozehnanych letech 70tych - kam se hrabe Emmerichuv remake. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zásadních klasik katastrofických filmů. Bohužel mě příliš nepotěšila. Ústřední námět sice zajímavý, děj se však brzy smrskne na monotónní putování útrobami havarované lodi, které víc než cokoli jiného připomíná hraní několika levelů počítačové hry. Od úkolu k úkolu, z jednoho prostředí do druhého (kuchyně, ventilační chodba, komín, zatopená chodba), hrdinů ubývá a jen ti, kteří se dostanou nejdál, vyhrajou (budou zachráněni). Zkrátka předvídatelné, monotónní a ve výsledku i docela nudné. Napětí se během let asi kamsi vytratilo. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, a přitom banální, převrátit ship dnem vzhůru, jak málo někdy stačí na to, aby...z herců to jasně celý táhne iron gene, ale dobře mu pricmrndávaj immortal ernest a fatty šely, a i když je tam spousta sentimentálního balastu, tak samotná ta idea je prostě džínijes. A i když je to good old flik z pravěku, dívá se na to kupodivu líp než na rimejk, kerej doplatil na trikovou přeplácanost, kerá z toho udělala totální guláš. Originál naproti tomu obstojí i Tudej! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Irwin Allen je též režisérem filmu Skleněné peklo (1974), do kterého byli obsazeni herci a komparzisti právě z tohoto snímku. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení se zúčastnilo 125 kaskadérů a žádný se nezranil. (džanik)
  • Ve filmu můžeme vidět pět „oscarových“ herců, jsou to: Gene Hackman, Ernest Borgnine, Shelley Wintersová, Jack Albertson a Red Buttons. (džanik)

Reklama

Reklama