Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (421)

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Tu sa pri sledovaní ani nedá postrehnúť v akej sérii sa nachádzate - jednoducho to nestráca kvalitu a čo je skutočne zaujímavé pre sitcom - dej sa vyvíja ďalej a nestagnuje. Pozerala som päť sérií za sebou bez toho, aby som The Office musela zamieňať s iným seriálom a nenudil ma - seriózne, pri koľkých niečo takéto môžete povedať? Zaslúžene sa umiestnil v mojej TOP. Síce nerada citujem iných užívateľov, ale tentokrát musím, pretože sa úplne stotožňujem s časťou Revanxovho komentáru: „Začal som na troch, zvýšil na štyri a nakoniec som skončil pri piatich hviezdičkách. A najradšej by som dal viac." ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

O nás, pro nás. Když se do kanceláří společnosti Dunder Mifflin dostane divák, který ještě neměl tu čest pracovat v podobném ústavu, tak si naivně myslí, že jde o značně nadsazenou fikci. Každý bílý límeček, ale jistě potvrdí, že toto je bohužel krutá realita vyšperkovaná do dokonalosti díky přesně zvoleným hercům a vybroušeným scénářům. Pomluvy, naschvály a flákání, ale i lásky či přátelství. To vše kancelářské krysy zažívají každý den. Kancl není pouze komediální špičkou, obsahuje totiž i jednu z nejsilnější romantických linek napříč seriálovým světem. Všem postavám samozřejmě kraluje velký šéf Michael Scott, který potvrzuje další pravidlo z praxe, že na vedoucí pozici je vždy ten nejlínější blb a největší tlučhuba z celé firmy. Říkala ona! S1 - S6: 95% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posolstvo amerického Office je viac tvorené kultúrou memečiek než samotnou kvalitou seriálu. Prvých šesť sérií (80%) má určite množstvo vtipných momentov, faktom je, že Michael Scott napriek niekoľkonásobnému priestoru nedosahuje realistické kontúry Davida Brenta. Čo sa týka zvyšku ansámblu, je tam mnoho skvelých postáv, je ale obdivuhodné, ako ich scenáristi dokázali časom totálne zmasakrovať a urobiť z nich po prvé preexponované karikatúry, ktoré sa správajú ako po lobotómii a po druhé zo všetkých sa snažili urobiť sympatické priateľské bytosti, čo ide priamo proti estetike prvých sérií i britského originálu. No možno je moje hodnotenie až príliš ovplyvnené poslednými troma otrasnými sériami - tie sú ale fakt fakt pekelne zlé. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti (nebo spíš projevům egoismu dítěte v dospělém těle) ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt (Michaela Scotta) chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že remake dokonalého seriálu může být ještě lepší než originál. Americká verze je vtipnější (i když někdy za cenu uvěřitelnosti) a hlavně v ní hrají lepší herci (Rainn Wilson!!!). Nenechte se zmást prvními díly, které jsou prakticky identickou kopií britské verze; postupem času se začne ubírat trochu jiným, vlastním směrem. ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (138)

  • NBC tuto epizodu odvysílala již 16. března 2005 na MySpace, aby propagovala nadcházející premiéru seriálu, která proběhla 24. března 2005. Jednalo se o vůbec první online debut kompletní epizody seriálu stanice NBC, který zahrnoval také zkrácenou webovou verzi epizody, jež byla následující den ke zhlédnutí na MySpace. (LUKICKK)
  • Adresa budovy z úvodních titulků je 215 Vine St, Scranton, PA. Křižovatka se nachází taktéž ve Scrantonu na křížení ulic Mulberry Street a Washington Avenue. Uvítací cedule byla na příjezdové cestě do města z dálnice Interstate 81 pojmenované Central Scranton Expressway (od roku 2021 je přejmenovaná na President Biden Expressway). (flyer.nick)
  • Postavy často mluví o podniku Pour Richards Pub, který se ve Scrantonu skutečně nachází. Jde o bowlingovou halu. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama