Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (421)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Člověk si musí hned uvědomit, že tento seriál nelze vnímat jako přímou konkurenci originálu. Americká Office je více hraná, nepůsobí tak bezprostřeně a reálně a rozhodně nepůsobí místy tak arogantně jako anglická předloha. Především hl. postavy v am. Office - Michael a Jim - se liší od svých ang. originálů (David a Tim) tím, že postrádají zmiňovanou aroganci (která mě hodně bavila:-). Na duhou stranu am. verze je dostatečně politicky nekorektní a když se definitivně odprostí od originálu (od 2. série), začne žít svým životem a také začne být víc zábavná. Takže celkově hodnotím am. Office jako velmi dobrý seriál, který rozhodně není trapným remakem. I kvůli tomu, že americká verze "obohatila" kancelář o výtečnou postavu - zapáleného, ambiciózního, oddaného pracovníka Dwighta. Ten má svého anglického protějška v postavě Garretha ale po pár dílech jsem dospěl k závěru, že jde spíš o originální výtvor amerických tvůrců. Místy opravdu geniální postava:-) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť, která zůstane po kdysi oblíbeném, po čase však stále hlouběji do průměru zapadajícím seriálu, není libá. Klasické "berličky" vyčerpaných scénáristů. Nová prostředí, nové postavy (ani si nedokážu představit jejich zoufalství, když povolali něco tak strašného, jako je Gabe), postavy se extremizují - hloupé se stávají hloupějšími, otravné otravnějšími. Postavy přicházejí a odcházejí, někdy na díl, někdy na více, jen aby dočasně vyplnili mezeru po dobrém humoru. A pak se buď při psaní dostaví nápad, nebo tam zase na pár dílů vlepíme novou, nepodstatnou postavu... Vůbec celý koncept Kanclu jednoduše nemá na takové množství dílů, což bylo patrné už v originále. Dokud to bylo alespoň vtipné, dalo se to tolerovat. Pak už mi to připadalo jen jako umělé přesouvání stěžejních figurek tam a zase zpět, aby to nebylo stále monotónní... Je to škoda. Do osmičky už se mi nechce. Uvidíme, jestli se ke Kanclu ještě někdy vrátím... 80% (1. série - 70%, 2.-3. série - 100%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 70%, 7. série - 60%) ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Mám s tímto seriálem komplikovaný vztah. Ze začátku jsem k němu měl laxní přístup. Přišel jsem k němu formou "chci okusit více mockumentary seriálů jako Modern Family". Slabou první sérii vystřídala silnější druhá, začal jsem se sbližovat s postavami, s některými i ztotožňovat, třetí série už mi přišla lehce slabší, ale pořád dobrá, fandění se přelilo z určitých postav na jiné. Čtvrtou sérií, zejména jejím koncem se mi seriál znechutil. Postavy mi přišly malicherné, nesympatické a nikomu jsem nepřál jejich, často zvláštně získané, úspěchy. Příliv postav spíš uškodil než pomohl a ke konci jsem už nemohl dál trpět Jimovy vtípky, Michaelovy eskapády hraničící se zákonem nebo s prapodivných sexuálních relací v "kanclu". Pořád ale za určité momenty a některá moudra dávám tři hvězdy, znovu bych si to ale nepustil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel (ani jednu časť) a toto hodnotím po zopár dieloch. Tu na nejakej náväznosti asi nezáleží, podstatné je, kto sa zase ukáže ako väčší trapák. Osadenstvo kancla je tak mešuge, že častokrát to môže byť aj niekto iný, ako šéf vo výbornom megatrápnom predvedení Stevea Carella (kto iný by si po kopačkách mohol púšťať Jamesa Blunta). Nielen v jeho prípade je však casting vynikajúci. Na druhú stranu to nie je žiadna extrémne vtipná šupa, skôr sa tu pracuje s tým, že si divák na postavy a ich typ každodenného humoru zvykne. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa o dve triedy lepšie ako anglická verzia. Je zaujímavé, že na druhýkrát mi to prišlo ešte oveľa vtipnejšie. Jednoznačne najlepší z amerických súčasných komediálných seriálov. Carell to zahral lepšie ako Gervais. A charekter Dwighta-to je kapitola sama o sebe.To musíte vidieť. Hlášky: Michael:"Today I saved a life. My own. Am I hero? I really can't say. But yes." *** Michael: "And, even though we're still a family here at Dunder-Mifflin, families grow. And, at some point, the daddy can't take a bath with the kids anymore. I am upper management, and it would be inappropriate for me to take a bath with Pam, as much as I might want to." *** Michael: "We are going to learn how a warehouse works. Oh, I think this is going to work out great. Because managing the warehouse is a very important part of my job and I haven’t been there in months." *** Dwight: "I can’t do this." Michael: "That’s because you’re incapable of doing this. Because you don’t know how. Because you have no skills. Dwight, there’s no way I can possibly teach you what you need to know about public speaking by speech time." Dwight: "Okay…" Michael: "But I can teach you enough so that you don’t embarrass me or the company." Dwight: "Okay, deal. I’ll do whatever you say. No questions asked." Michael: "Well, if you have a question, you should ask me." Dwight: "I’ll try to think of one. When…" Michael: "Don’t try to think up a question just to humor me, just try not to be such an idiot." Dwight: "Is that an insult or is that part of the public speaking advice?" Michael: "Insult." ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (137)

  • Část záběrů použitých v úvodní znělce, konkrétně záběr exteriéru budovy, pořídil John Krasinski (Jim Halpert) se svými přáteli v džípu, když zrovna dostal roli a odjížděl pryč. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama