Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (422)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Člověk si musí hned uvědomit, že tento seriál nelze vnímat jako přímou konkurenci originálu. Americká Office je více hraná, nepůsobí tak bezprostřeně a reálně a rozhodně nepůsobí místy tak arogantně jako anglická předloha. Především hl. postavy v am. Office - Michael a Jim - se liší od svých ang. originálů (David a Tim) tím, že postrádají zmiňovanou aroganci (která mě hodně bavila:-). Na duhou stranu am. verze je dostatečně politicky nekorektní a když se definitivně odprostí od originálu (od 2. série), začne žít svým životem a také začne být víc zábavná. Takže celkově hodnotím am. Office jako velmi dobrý seriál, který rozhodně není trapným remakem. I kvůli tomu, že americká verze "obohatila" kancelář o výtečnou postavu - zapáleného, ambiciózního, oddaného pracovníka Dwighta. Ten má svého anglického protějška v postavě Garretha ale po pár dílech jsem dospěl k závěru, že jde spíš o originální výtvor amerických tvůrců. Místy opravdu geniální postava:-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Americkému Kanclu hrozně moc pomáhá to, že si rychle a jasně definuje veškeré figury. Tvůrci z toho pak ohromným způsobem v jednotlivých dílech těží a vytváří kvantum opravdu extrémně vtipných situací. Šéf v podání Steva Carella nicméně není (na rozdíl od britské verze) ústředním hrdinou, ale pojítkem, které vše drží pohromadě. A jak jeho Michael odejde, hrozně to celé spadne. Seriál se najednou nedokáže jakoby soustředit na zvolená témata, Michaelova přehnaná snaživost chybí a tvůrci nezvládnou vytvořenou mezeru novými šéfy zaplnit. Na konci deváté série si to nicméně už trochu sedne (imho bylo chybou, že tvůrci nedali hned Dwighta jako Michaelova náhradníka). Finále dojme. Výborný seriál, leč s vlažným dojezdem. A jedna z mála show, ve které se můj oblíbenec James Spader herecky vážně nenašel. 80% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michael a Dwight. Na tyhle postavy nikdy nezapomenu. Seriál měl hodně skvělých epizod, ale stejně jako mnoho dalších trpí přetahováním. Tvůrci měli raději celou sérii ukončit s odchodem Michaela, protože cokoliv bez jeho nepřítomnosti je zbytečné. Nedávno jsem začal seriál sledovat znovu od začátku a mohu s klidem konstatovat, že funguje nejlépe na Youtube, kde je možné zhlédnout spoustu krátkých scének, tedy vždy to nejlepší z každého dílu. Osmou a devátou sérii bych zahodil. Zbytečné postavy: Kelly (jejíž charakteristika je, že pořád o něčem kecá) a Andy (který prozměnu pořád zpívá). ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající komediální seriál, který překvapivě dobře převedl původní britskou verzi (kterou mám stále radši) do amerického prostředí. Je v něm opravdu hromada skvělých a zábavných postav, ale bohužel ke konci některé odcházejí či se stávají kvůli scenáristům horšími. Američani to neskutečně roztáhli, a tak je menší zázrak, že celých 7 sérií je seriál stále velice vtipný a najde se zhruba desítka, možná dokonce dvě desítky dílů, které jsou "komediální zlato". V osmé sérii odchází důležitá postava Šéfa a kancl je nyní jiný, ale pořád se statečně drží. Poslední devátá sezóna však už pro mě byla místy utrpení sledovat. Pořád byla občas vtipná, ale jak si seriál tak dlouho držel úroveň, tak tady se dějí fakt hrozné věci a přicházejí i strašné díly. Kéž by 9. řada nikdy nevznikla, zanechala mi slušnou pachuť v ústech. Takhle výjimečný seriál si zasloužil lepší finále, ale co už. Americký Office je i tak skvělý americký seriál, který si zaslouží své místo mezi nejlepšími sitcomy všech dob. (8/10) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak narozdíl od původního Kanclu je tenhle víc mainstreamovější. Situace tu nejsou vyhnány tak do extrému po té trapné stránce. Spíš pak vypadají nepřirozeně. I celkově to spíš už působí jako sitcom než dokument, který si s Gervaisovým geniálním výtvorem dalo na první pohled lehce splést. V něm byly postavy velmi autentické a člověk jim to věřil, tady už moc ne. Carell je dobrý, ale zase... Ricky je prostě bůh. Ostatní herci jsou taky dobří a je pěkné pozorovat vývoj více postav než v britské verzi. První série mi přišla trošku slabá (obzvášt hned první zkopírovaný díl), ale druhá a třetí mě bavila víc. Ve stejném tempu pokračuje čtvrtá a teď pátá. PS: Kevin a Creed rulez! ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (138)

  • Postavy často mluví o podniku Pour Richards Pub, který se ve Scrantonu skutečně nachází. Jde o bowlingovou halu. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama