Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát a stále poprvé..... Zatímco dějově kontinuální seriály typu LOST s postupujícími díly odrazují diváky neskutečným natahováním i těch nejbanálnějších zápletek, Futurama a jí podobnépočiny si vážně koledují tím, že na konci každé epizody zmáčkne animácký bůh tlačítko reset a veškerý posun ve vývoji celého furutamáckého světa je ten tam a jede se zas od nuly. Takhle to přeci nejde tolerovat věčně - záhy se objeví pan stereotyp ruku v ruce s paní nudou a společným silami se snaží oddělit seriálové postavičky od divákova nitra a nedovolit mu ponořit se do děje. Pokud chodíte s holkou, která se kdysi zdála být fajn, ale teď vidíte že ji zajímají jen módní časopisy a v posteli si vystačí s polohou právě zkáceného stromu, těžko si vaši náklonost udrží tím, že si na každou schůzku vezme jiný klobouk. Futurama ve své pseudo-filmové inkarnaci si vyměnila maximálně tkaničku u jedné boty a snaží se vše uhrát na omrzelých drobkovitých zápletkách, jichž se ve filmu objevuje nezdravě mnoho a žádná z nich nemá pořádný drajv. Narážky na spamování a jiné internetové nekalosti jsou do filmu nastrčeny necitlivě a působí jako prostituka ve výloze Levných knich. Oč smutnější, že Futurama, která kdysi působila jako čerstvá krev v kontrastu se Simpsony dojíždějícími na setrvačnost, tentokrát, s úlekem 'Pomóc, došly nápady!' jasně překročila hranici dělící parodování od vykrádaní a nevykrádá jen Terminátora a Star Warsy, ale především sama sebe. Oblíbený seriál v současné době rozhodně zápasí s kyslíkovým dluhem a doporučuji raději ještě chvilku vydechnout a načerpat nové síly. Nechtěl bych se dočkat doby, kdy bude do cílové rovinky za minimálního diváckého zájmu vláčena na kost ohlodaná mrtvolka. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Njn.. v roce 2007 scammeři atakujou zákazníky České spořitelny, v roce 3007 už na to doplatí celá Země. Stará známá posádka Planet Express čelí bandičce mimozemských naháčů, kteří za pomoci Fryova zadku a Benderovy sexuchtivosti shromáždí veškeré poklady minulosti. Hodina a půl osvědčeného humoru futuristické Srandoramy, v níž se objeví všechny známé postavičky, Leelou počínaje a Zappem Branniganem konče, mě nenechala na pochybách, že The Simpsons Movie tímto získal rovnocennou konkurenci. Oproti příběhu žluté springfieldské rodinky má Bender's Big Score jistě lépe vypointovaný závěr (pasáž s narvalem rozhodně není nudná nebo nadbytečná - její vyvrcholení bylo pro mě největším překvapením filmu). Stroj času je sice už možná ohrané téma, ale zde je dovedené ad absurdum...Vtipnou epizodku si střihne i bývalý budoucí prezident USA. Co dodat? "Hasta la vista, meatbag" Těšíme se na další... ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Futurama, v hlavní roli s Benderem, je zpět! Všichni se na to budete dívat a názor si uděláte sami, takže to shrnu. Plusy: B/F/ox, nudisti na nuda planetě. Dr. Zoidberg, The Scammers, Al Gore, Bender. Mínusy: Nekonečný vztah-nevztah Leely a Frye, pasáže s narvalem, cestování v čase a s tím spojených twistů bylo opravdu až příliš zatímco nepřekonatelného Dr. Zoidberga tam je strašně málo :-( ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Futurama má tu smůlu, že je druhá, až po Simpsonových a to jak z hlediska priorit producentů, tak i z hlediská vtipnosti. Nápad i postavy jsou geniální, ale jen málokdy se tyto předpoklady rozvinou natolik, aby splnili moje nároky. Platí to i pro film, který má pár silných momentů, zbytek pouze dobrých. Ve srovnání s celovečerními Simsponvými je film Futurama slabší. Každopádně to, že je zpět je dobrá zpráva. Formát 20-minutovýc dílů, do kterých se dá nahustit spousta zcestných nápadů, se k takovémuto konceptu hodí přeci jen víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A teď vám představím zakladatele Planet Expres.......... Zde se špekuluje s cestování časem a to bez paradoxu. CITÁT - Blbrobot je připraven........ Díky cestování časem se dostamene i do Egypta roku 1351. Další srandovní dobrodružství. Ještě jsem nepoznal nekonvenční lásku. CITÁT - Bender tuší, kdy je potřeba jednat jemně......... Parodie na Terminátora je velmi povedená. To já tu mám říkat hustý hlášky!!! CITÁT - Já se vrátím, to levný pivo se nedá pít........ Síň ječících lebek je opravdu síla. Vychutnejte si jí okolo 52 minuty. Já se bavil a velmi jsem si tuhle partičku oblíbil. A je to tu - šťastný konec. CITÁT - Co se může stát horšího?.... Zdá se vám komentář zmatený. To není komentář, to je jen takový průvodce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V tomto filmu Nibbler potřetí promluví. (CrypzzXD)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)

Reklama

Reklama