Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bender coby zloděj nejcennějších světových pokladů nebo "terminator" neměl chybu, líbilo se mi i povedené pohrávání si s cestováním časem a pak samozřejmě ty obvyklé futuramácké vtípky (židovský TIE fighter), bez určitých epizodek (obzvlášť Santa) bych se ovšem obešel. Benderovo parádní terno mě bavilo, ale Futuramě přesto více sluší seriál. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně natažená jedna epizoda do jednoho celovečeráku a to znamená, že všechny vtipy a hlášky se rozplynou a jenom koukáte a čekáte, jestli se vůbec budete smát. Nejlepší hlášku měl asi můj oblíbený Zoidberg, možná dvě, Bender zklamal a o Fryovi nemluvě. Vcelku hezká byla zápletka s Larsem alias Fryem No. 2. Jinak slabota, ale stejně se na to dalo koukat! ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ano i já byl nadšen, že Futuráma je zpět. No a pak jsem si ten film pustil. Tak jako jo, je to delší, má to stejný humor. Nebo spíš má to stejný styl humoru, akorát se skoro vždy trefí tvůrci vedle. Chápu, komplikovanost příběhu, ve kterém se cestuje časem hned několikrát je obrovská, ale u Futuramy to nesmí být na úkor vtipů a to se stalo. Takže sorry a do dalšího dílu se polepšete... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Někdo konečně pochopil že šéfové Foxu co zrušili Futuramu jsou pitomci bez mozku a vyhodil je za neschopnost... a pořádně je zmlátil... a většina z nich na to umřela... a pak je rozdrtili na jemný růžový prášek... Ehm, no takže: FUTURAMA JE ZPĚT! Bohužel ne v tak velkém stylu jako dřív... ale o tom později. Hlavní je že Fry, Leela, Bender, Zoidberg a další jsou pořád stejně šílení a zábavní jako dřív, a opět létají z jednoho průšvihu do druhého, skáčí časem i mezi realitami a sem tam k tomu zničí vesmír. Jenže, stejně jako Simpsonům, jim celovečerní stopáž tak docela nesvědčí a nedokáží si udržet sledovatelný děj a intenzivní kadenci vtipů jako jejich seriálové díly. I Simpsonovi si na plátnech vedli trošku líp protože i když neměli takový drajv jako dvacetiminutový seriál, tak nabídli jedny z nejlepších gagů z celého žlutého universa, zatímco ty z Bender's Big Score se dají srovnávat i s tím co bylo ve Futuramě jen průměrné... což ale v porovnání se vším ostatním pořád znamená velmi silné záchvaty smíchu. 7/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Matt Groening, Developer: David X. Cohen, Teleplay: Ken Keeler .. Mám mírné rozpaky. Podobně jako v Simpsons Movie je děj proložen těmi nejaktuálnějšími posměšnými narážkami (FOX, internetový spam, ochrana osobních údajů, globální oteplování včetně hlasu hostujícího Al Gore:-*) nebo spousta klasických (200X vs 300X, vědecké poznámky, xx-násobné cestování časem vše v absurdních souvislostech) či kultovních (Terminator, Star Wars) sci-fi motivů. Ano, místy se mnou sice smích otřásal, ale na nejvyšší příčky tento epizodní slepenec, protkán společnou linii jaksi nemá. Futurama zkrátka vyčpívá o něco dříve než genialita Simpsons, jelikož zatímco ti se šestou sérii odráželi k několika následným vrcholným sériím, zde ten odraz prostě nevidím.. Jako jednorázovka přesto ucházející a servírování několika dílů v podobě „pseudo celovečeráků“ originální.. 70%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)
  • V tomto filmu Nibbler potřetí promluví. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama