Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odhalte tajemství receptu KFC... A jen tak mimochodem se pobavte u znovuzrozené Futuramy. Pokud byste snad měli obavy, že po dobu jejího zrušení tvůrci vyměkli, tak již prolog mířený do řad Foxu vás přesvědčí o tom, jak se věci mají. Nová Futurama je jako ta stará v pozdějších sériích. Tedy výtečná, ale již ne na vrcholu sil. Zčásti je na vině koncept a také to, že je zde silně přítomen syndrom "musí se ukázat všechny oblíbené postavy". Jak známo po čtyřech snímcích to půjde jako samostatná sezóna čili na výsledku je určitá míra epizodičnosti jasně patrná. Z jednoduchého důvodu; tady je totiž děj a ne jen jeho náhražka. Tedy žádný laciný slet jednotlivých zrecyklovaných gagů... Většinou. I časové paradoxy, o které dějově jde, se tvůrcům povedly, mají svou logiku i pointu. (staro)Nová Futurama tedy nezklamala, pobavila a nasadila laťku kvality zbývajícímu triu filmů dostatečně vysoko, byť nutno dodat, že ne nepřekonatelně. Zvážnění a vlastně docela seriózní děj jí až překvapivě sluší. Výsledný verdikt vám ostatně profesor Farnsworth vyřkne hned v úvodu "Good news, everyone!" ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Njn.. v roce 2007 scammeři atakujou zákazníky České spořitelny, v roce 3007 už na to doplatí celá Země. Stará známá posádka Planet Express čelí bandičce mimozemských naháčů, kteří za pomoci Fryova zadku a Benderovy sexuchtivosti shromáždí veškeré poklady minulosti. Hodina a půl osvědčeného humoru futuristické Srandoramy, v níž se objeví všechny známé postavičky, Leelou počínaje a Zappem Branniganem konče, mě nenechala na pochybách, že The Simpsons Movie tímto získal rovnocennou konkurenci. Oproti příběhu žluté springfieldské rodinky má Bender's Big Score jistě lépe vypointovaný závěr (pasáž s narvalem rozhodně není nudná nebo nadbytečná - její vyvrcholení bylo pro mě největším překvapením filmu). Stroj času je sice už možná ohrané téma, ale zde je dovedené ad absurdum...Vtipnou epizodku si střihne i bývalý budoucí prezident USA. Co dodat? "Hasta la vista, meatbag" Těšíme se na další... ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se seriálem mi film přišel poněkud suchý a plný laciných vtipů, které se v tak velkém množství nedaly dost dobře strávit. Zápletka také celkem průměrná a na celovečerní film lehce nedotažená. Cestování časem byl jistě oživující prvek, ale nic víc mi na náladě při sledování nepřidalo. Celkové hodnocení tak uvízlo někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Tedy solidních 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká pořádné hrátky s časem. Matt Groening a celá parta okolo "Futuramy" natočila první celovečerní film, který má všechno, co by měl příběh s Fryem a dalšími mít. Není to pravda až tak třeskutě vtipné, ale jako parodie na sci-fi to funguje dokonale. Skvěle jsem se bavil, po druhém zhlédnutí možná ještě o něco víc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že BENDEROVA HRA ma dosť znechutila, toto ma bohovsky prekvapilo. Našlapané hlášky, navážanie sa do Foxov, hneď niekoľko mikropríbehov (veď to je podstata Futuramy)... Fajn parodovanie TERMINATORA, fajn Al Gore. Asi v polovici síce niekoho zase napadlo, že by to malo mať zmysluplný príbeh... Zamontovali tam dejovú líniu s mobydickom a začalo to riadne upadať. Našťastie všetko zachránil veľkolepý súboj s Hviezdami smrti a finálna hláška.... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno