Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první simpsonovský film, už proto, že se nezaměřil na recyklaci už v seriálu viděného děje a nabídl něco nového (v kontextu Futuramy, cestování časem je jinak klišé), to stejné platí o vyvrcholení a pointě filmu, ne jako u Simpsonů, kde jsem v kině jen čekal, jaký happyend se na mě chystá. Abych jen nechválil - už zde je vidět, že Matt Groening & co. jsou asi opravdu scénáristicky impotentní, což u Futuramy šokuje dvojnásob - zatím bylo jen 72 epizod. Ale pořád první film dokáže zabavit, ne jako při druhém filmu, kde jsem se i nudil. Dávám za čtyři, čtvrtá hvězda je za mnou zmíněný děj a jeho průběh. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Seriál Futurama mám hodně moc rád. Je to pro mně přísun velmi dobré zábavy. Na film jsem se hodně moc těšil, protože jsem od toho čekal něco jako Simpsonovi ve filmu. Čekal jsem od toho nehoráznou zábavu. Bohužel jsem neměl čekat nic. Nedostal jsem ani jedno z toho, co jsem čekal. Zábavné to bylo opravdu minimálně. Sem tam padla nějaká hláška, které jsem se lehce pousmál. Moc mně nezaujal ten příběh o cestovanání časem. Ale na druhou stranu se mi líbilo, jak to všechno zapadlo na konci do sebe. Co z toho tedy vyplývá? Určitě jsem rád, že jsem to viděl ale budu hodně pochybovat, jestli budu chtít vidět další díly a jedno je jisté na 100%. Seriál je mnohem ale mnohem lepší! Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Iba, ale vážne iba pre fanúšikov seriálu, ktorí poznajú postavy a prostredie. Ostatní, ako ja, majú smolu. Niekoľko výborných fórov, niekoľko priemerných fórov a množstvo fórov a situácií, ktoré sú určené výhradne pre divákov seriálu. Ešteže v takejto celovečernej dvd forme nie sú točení Simpsonovci. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se seriálem mi film přišel poněkud suchý a plný laciných vtipů, které se v tak velkém množství nedaly dost dobře strávit. Zápletka také celkem průměrná a na celovečerní film lehce nedotažená. Cestování časem byl jistě oživující prvek, ale nic víc mi na náladě při sledování nepřidalo. Celkové hodnocení tak uvízlo někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Tedy solidních 70% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

K popsání posádky zásilkové služby Planet Express by jste mohli použít ty nejhorší adjektiva a i přesto je tato vesmírná sebranka tolik populární a po delší odmlce přichází podobně jako slavná rodinka se žloutenkou ve filmové podobě. Jenže Futurama: Bender's Big Score nedosahuje kvalit Simpsonových ani náhodou. Benderova partička vsadila na hutný příběh, ale ten se až příliš utápí v časových paradoxech a scénáristických kotrmelcích. Na konec tyto časové puzzle do sebe hezky zapadnou, ale humor tolik klasický pro tento seriál se nějak nedostavuje. Je tu sice několik dobrých vtipů (Bendernátor se vrací do minulosti determinovat Frye), ale těch povedených gagů je tu asi jako v jedné epizodě a navíc je tu několik vysloveně zbytečných a nudných časových linií (Fry s velrybou). Do dalších filmů by mohli scénáristé ubrat na houbičkách k snídani a soustředit se více na vtipy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V tomto filmu Nibbler potřetí promluví. (CrypzzXD)
  • Mezi nejcenějšími objekty historie můžeme vidět slavnou kytaru Eddieho Van Halena. (HellFire)
  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama