Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o autistovi ktorého vášňou je behanie a snom zúčastniť sa maratónu. Najväčším kladom filmu je famózny Seung-woo Jo, ktorý autistu stvárnil absolútne uveriteľne a v pohode sa vyrovná aj Hoffmanovmu Rain Manovi. Pre mňa je bohužiaľ aj najväčším záporom, pretože film sa venuje najmä jeho postave a rôznym detailom na ktorých si zakladá. Radšej by som bol, keby sa film viac sústredil na jeho rodinu, ktorá je okrem miestami dosť otravnej matky v pozadí príbehu a len v stručných náznakoch sa dozvieme ako to znášajú. Nech už je Seung-woo Jo akokoľvek dokonalý, tak sledovať dve hodiny utekajúceho autistu nie je dostatočne zaujímavé. Škoda že línia s jeho trénerom má tiež málo priestoru. Tá ma bavila najviac. Výsledkom je taký milý pohodový film o handicapovanom človeku, ale poriadne ma nedojal ani raz. Keď už niečo s podobnou témou, tak novší Keys to the Heart ma bavil oveľa viac. 6/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný životný príbeh predostretý divákovi veľmi peknou kamerou a emotívne zvýraznený krásnou hudbou. Postavu Cho-wona - autistického bežca, si skrátka musíte zamilovať. Krehké, krásne, krištáľovo čisté a napĺňajúce. Je to dráma o cieľavedomosti, o peripetiách tejto choroby (hlavne v kontexte s najbližšími a okolím) a s pozitívnym záverom, ktorý zahreje pri srdci. Inak, to sa mu ale bežalo, keď mal na čísle sponzora SK Telecom :). Náhoda? ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to čistě jako běžecký film pro motivaci před mým běháním a vyklobala se z toho jedna z top Asií, kterou jsem viděl vůbec. Seung-woo Jo v titulní roli naprosto fenomenální výkon. Ranku Rainmana či Forrest, naprosto srovnatelný, nedělám si srandu. Navíc to mělo tradiční žánrovou nevyhraněností neuvěřitelné koule a do klišoidních sračiček si to několikrát nepokrytě píchlo prstem. Must see, opakuji must see! 10/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale tenhle film na mě nijak extra silně nezapůsobil. Výkon hlavního představitele byl ohromnej, o tom žádná, ale jinak si nemůžu pomoct, průměrné drama, na Jižní Koreu bych řekl snad až trochu nudné. Spousty zbytečných záběrů a pro mě jen pár silných scén. 87 procent mi přijde jako hodně nadhodnocených. ()

July 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama