Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

ohinek 

všechny recenze uživatele

když jsem to viděl poprvé, skončil jsem asi v polovině. Časem mě to však začalo mrzet, a když jsem se dokopal k tomu se na to podívat znova od začátku, ke svému užasu jsem zjistil že si film své čtyři hvězdičky plně zaslouží i přes spoustu zjevných nedostatků a chyb. Třeba dost pochybuju o tom že by německá válečná kořist byla svěřena pouze dvěma němcům a jednomu tlouštíkovi který tvrdí, že je od SS a ještě k tomu o všem ví dvě holandské odbojařky.asi si spletli SS s SA, tam působili často podobní zazobanci, tzv. zlatí bažanti, kteří o válku ani nezavadili. Nebo velitel, který je oslovován majore, nosí uniformu odpovídající úplně jiné hodnosti a taky se mi nezdá že by se ppo holandské krajině projížděl ve stoje v kabrioletu jako cvičný terč pro snipery. Američani mají zase v jedné jednotce na uniformách frčky jak 101. tak 82. vzdušné výsadkové divize, přestože každá v holansku operovala někde jinde, a přestože v holansku k žádným chybám ve výsadcích nedošlo jako v normandii, kde by se to dalo pochopit. Britové mají uniformy v pořádku, zase jsem ale nikdy neslyšel, že by operovali na nepřátelském území v tak malé jednotce. němci zase vypadají, jako by měli AI počítačových her z minulého tisíciletí. Jako koruna všeho je to, že jeden důstojník z pistolí (doslova jak na americké, tak na německé a britské straně) představuje větší palebnou sílu než celé jeho mužstvo dohromady. Dost špatně tady taky působí správce (tlouštík) německé válečné kořisti. Já však tohle všecho dokázal přejít. Zkrátka zapadat do sebe můžou i nesmysly. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně filmů o hledání pokladu na pozadí 2.světové války, ale tento je z nich suverénně nejslabší a nejméně zábavný. Chybí tu sympatický hrdina, kterému bychom mohli držet palce, a místo toho zalidnil scenárista film spoustou nevýrazných postav, které mají všechny stejný prostor a z nichž nevynikne ani jediná. Ani Karel Roden nedostal prostor, aby něco předvedl. V jeho zahraniční kariéře je do další krok vedle. ()

Reklama

Vodny 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem vtipnou válečnou parodii nebo válečnou akční podívanou, ale vše se tak nějak zastavilo na půli své cesty. Zajímavé herecké postavy nemají co ukázat a když už ukazují, nestojí to za řeč. M. Madsen, asi největší hvězda filmu hraje zkouřeného amerického velitele, který snad ani neví, že je ve válce a chová se jako totální idiot. Nejspíš to tak mělo být, ale vypadá to strašně. Zajímavé téma vyústí v konečnou a špatně natočenou bitvu, která postrádá napětí, smysl pro válku a je bohužel nejméně zajímavou částí filmu. Nemastné, neslané, ale přesto koukatelné. Možná je to tím, že čekáte, čekáte a ono se pořád nic kloudného neděje. ()

david.exe 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Ne- skoro až hrůza. A fakt to nezachrání ani Roden. Příběh, režie.. a jako by to nebylo málo, tak třešinkou je třeba použitá technika- taková IFA nebo gazík převlečený za vozidla wehrmachtu k výslednému dojmu zrovna moc nepřidají.. Dílko se dá doporučit optimálně lehce po půlnoci na Nově, ve stylu "mámo, dávaj tam ten akční film s němcama.." ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, ve kterejch nacisti mluví anglicky a tohle je další z nich, kterej mě o své kvalitě nepřesvědčil. Ani jsem nevěděl, jestli Roden a ten druhej jsou Němci nebo kdo, prostě ta angličtina v tom dělá zmatky, když to mají být Němci. Po pravdě, jediná věc, co mě u toho udržela, byl Roden, Zane, Madsen, ten s tou jizvou na tváři a seržant Powell. Nevím, proč si Roden tuhle roli vůbec vybral - velký mínus. Ten tlustokožec plešatej Gustav mi byl krajně odpornej a nesympatickej a mluvil přes nos a to mě celou dobu hrozně štvalo. Ono celkově ty angličtiny většiny postav byly takový divný, aspoň myslím. Děj byl propletenej a někdy to bylo až moc absurdní. Snažili se to zlehčovat humornejma drsnejma hláškama (hlavně ze začátku), ale moc se nezadařilo. Řemeslná práce při přestřelkách taky dost amatérská, stejně jako výbuchy a jiné efekty. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně, kdy startují letadla s kluzáky, táhnou kluzáky britské Lancastery. Ve vzduchu už ale kluzáky táhnou americké C-47. (Maulincio)
  • Plukovník Colt (Michael Madsen) má na helmě hodnost pod plukovníka a na bundě hodnost majora. Ještě k tomu na bundě má hodnost na obou stranách límce, přitom by správně měl mít hodnost na pravé straně a výložky na levé straně límce. (Maulincio)

Reklama

Reklama