Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu první Planety opic je tohle spíše takový experiment jak zaujmout a přinést něco nečekaného. Z herní terminologie je to takový průměrný datadisk. K tomu jak zde toto pokračování zobrazilo lidi z budoucnosti se ve všech následujících dílech do teď už nikdo nevrátil. Nový režisér chtěl zachovat původní vzhled prvního dílu, ale ubral na dobrodružství a více pracuje s atmosférou a překvapením. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen málo věcí je blbějších než scénář tohoto filmu - namátkou mě napadá třeba žonglování s psími výkaly, bungee jumping na nepružícím laně (případně bez lana) nebo skákání po hlavě do vypuštěného bazénu. Vyjmenovávat tady všechny hovadiny, mohl by mi i Shadwell závidět délku komentáře! Ale mám dnes nějak zadřené mozkové závity, nejspíš se během včerejšího sledování zasekly v poloze Low Power, jsem prostě líná přemýšlet/vzpomínat a tak vás toho humorného elaborátu ušetřím. Omezím se na zdůvodnění dvou hvězdiček: ta první je tak nějak za pochybné kvality filmu - masky, postapo atmosféru, protiválečné poselství a to je asi tak všechno. Druhou hvězdičku si každý musí rozdělit podle pohlaví, přesněji dle svých sexuálních preferencí. Z dámského hlediska jsem uvítala vizuální přínos hlavního hrdiny; James Franciscus se svýma modrýma očima, zlatými vlasy a pěknou postavou nabízel atraktivnější podívanou než Charlton Heston. Heterosexuálové z řad mužského publika pak jistě ocenili Novu, splněný pánský sen: dívka nejen přitažlivá a vnadná, ale navíc poslušná a němá, ten konstantně připitomělý výraz také mohl leckomu přijít roztomilý. Zoofilové si pochopitelně rovněž přijdou na své, pokud se spokojí s primáty a pár koňmi. 40% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner snímok "Planéta opíc". Bol to kinohit z ktorého sa časom satlo kultové sci-fi dielo. O dva roky neskôr bola vyprodukovaná druhá časť, ktorá rozvíja dej pôvodného filmu. Kruté a agresívne čierne gorily sa chopia moci a podniknú vojenskú výpravu do zakázaného pásma. Ani len netušia čo ich tam čaká. Pokračovanie "Planéty opíc" nesie názov "Do vnútra planéty opíc". Nech nás svetlo všemocnej bomby osvieti a svätý spad zostúpi na nás všetkých dnes i navždy. *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama