Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Po filme som bol v takom rozpoložení, že som ani nevedel, či sa mi ten koniec páčil alebo nepáčil. A to platí doteraz. Na jednu stranu useknúť takto príbeh planéty plnej opíc ma trošku zarazilo. Filmu chýba atmosféra predchodcu. Príčinou môže byť menej výrazná hudba - zmena hudobného skladateľa je citeľná. Akčné scény dobré a nápadité, ale úprimne, od pokračovania už tak celkom akciou prekypujúcej jednotky som čakal viac. /55%/ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnatelné s 1. dílem..už to není sice originální, ale stále má co nabídnout! (metro v zákázaném pásmu, zmutovaní lidé, bomba alfa a omega) Příběh Brenta je také velmi lákavý a postupné odhalování skutečnosti a pátrání po Taylorovi nemá chybu. Nejen z nostalgie dávám plné hodnocení. Mimochodem tento díl jsem viděl z celé série planety opic nejvíckrát, snad právě proto mám k němu velmi kladný vztah. Efektní konec: (SPOILER) V JEDNÉ Z NESČETNÝCH MILIARD GALAXIÍ EXISTUJE HVĚZDA STŘEDNÍ VELIKOSTI. A NA JEDNÉ Z JEJÍCH OBĚŽNIC, MODRÉ A NE PŘÍLIŠ VÝZNAMNÉ PLANETĚ, PRÁVĚ PŘESTAL EXISTOVAT VEŠKERÝ ŽIVOT..... ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Jasně, Planeta opic je jen jedna a v porovnání s ní nemůže toto pokračování obstát. Není to ale vůbec špatný film. Pravda, v první třetině filmu to zavání lehkým průšvihem, ale pak se film rozjede a má rozhodně co nabídnout. Velice povedený konec (zejména závěrečná věta) mi pak celkem vyrazil dech. 70% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Je možné zpozorovat podobnosti mezi mutanty z tohoto snímku a rasou Talosianů z televizního filmu Star Trek: Klec (1965). Obě rasy jsou přeživšími jaderné války s vybělenou kůží a s telepatickými schopnostmi. Obě tyto skupiny pak žijí v podzemí. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama