Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film popisuje příběh geniálního sochaře Ivana Igora, majitele úspěšného muzea voskových figurín. Jeho přítel má však zálusk na snadno vydělané peníze a proto muzeum podpálí. Ivanovi se však podaří z hořícího pekla utéct. Zanedlouho otevírá muzeum nové, avšak figuríny, které v něm vystavuje, se nápadně podobají nedávno zesnulým lidem. Do vyšetřování se pouštějí dva detektivové, kteří mají za úkol záhadné tajemství muzea voskových figurín odhalit. (Dines)

(více)

Zajímavosti (5)

Dům voskových figurín (1953)

  • Herečka Phyllis Kirk (Sue Allen) sa zdráhala vstúpiť do tohto projektu. Mala ale podpísaný kontrakt s Warner Bros, preto sa musela podriadiť. Podľa jej slov nemala chuť kráčať v šľapajách Fay Wray (herečky z originálu, jednej z prvých "Scream Queens"), rovnako sa jej nepozdával nápad s 3D formátom. Nakoniec vyhlásila, že bolo pre ňu natáčanie jednou veľkou zábavou. (beso74)

Dům voskových figurín (1953)

  • V pôvodnej verzii Mystery of the Wax Museum (1933) bol sochár závislý na heroíne, zato v tejto musela zmienka o ňom vypustená. Platil totiž Produkčný (Haysov) kódex a ten vo filme zakazoval akúkoľvek zmienku o drogových závislostiach. (beso74)

Reklama

Reklama