Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zakaždým, keď si zapnem hocijaký film s tým, že budem plakať aj budem. Opäť potoky sĺz sa rinuli z môjho kresla pri počítači. Zaujímavý príbeh, pekne zrežírovaný, do prostredia dosadený ako riť na šerbel (sorry za výraz). Je to síce smutný príbeh lásky ktorá prišla až veľmi neskoro, je to príbeh odpustenia, nenávisti a ľútosti, no je to hlavne o tom, že ľudia dokážu hľadať lásku aj vtedy, keď to vyzerá, že ju všetku rozdali. Dokonalí herci, krásne naozaj do poslednej bodky prepracované scény, čo sa týka vizuálnej,scenáristickej aj režisérskej práce. Niektoré miesta sa síce zdajú hluché, akoby boli pridlhé a potom tú scénu nevnímate akoby ste chceli. Film má úžasný soundtrack, od typických Anglických melódií, cez francúzske a japonské, dosadené do deja akoby tam patrili odjakživa. Ak by som si mala predstaviť romantický film o živote, predstavím si tento. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za dokonale fungujícími jednotlivými složkami (zejména exotická a na detaily lpící kamera Stuarta Dryburgha (Piano) a pečlivá výprava) se nám rozkládá přímočarý, předvídatelný a směšně průhledný příběh, lehce se otírající o historické události. Naomi Watts utíká před jedovatými poznámkami vlastní matky do náručí bakteriologa Edwarda Nortona (ale na romanci si musíte dobrých 90 minut počkat), nevěra a manželská krize na sebe nenechají dlouho čekat - sebedestruktivní pomstou i "odměnou" pro záletnou manželku je cesta do odlehlých krajů, které pustoší cholera. Herci odvádí nadstandard, ale jejich postavy působí natolik rezervovaně (až chladně - v jejich tiché manželské válce se to předpokládá, ale takřka po celý film?), že se do nich nikdy nepoložíte. Nad celým filmem se vznáší nepříjemný opar pocitu, že jste tohle už někde v lepší podobě viděli, že scény, které působí na první pohled příjemně, se neuvěřitelně vlečou a jejich potenciál je trestuhodně nevyužitý. Drama bez tempa a silných momentů!! ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Začátek se táhne ve velice nudném a pomalém tempu, bez špetky driveu, ale ke konci se film pomalu rozjíždí, akorát největší slabinou filmu je neuvěřitelně předvídatelný děj. Herecké výkony jsou výborné a hudba se také vydařila. Jedná se o celkově zajímavý film, ale na jedno podívání a tak hodnotím třemi hvězdičky.... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dobre pozerateľný film so slávnymi hercami, medzi ktorými to podľa mňa príliš nefungovalo, ale to je otázka názoru. A práve to je problém romanticky ladených filmov. Uznávam, že film bol pekne nasnímaný, dobre zahraný, disponoval krásnou hudbou, ale ... nezasiahol ma. Možno aj preto, že mal aspoň o štvrťhodinu viac, než by bolo zdravé. Ale na mierny nadpriemer si bez problémov dočiahol. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Kitty: Do you absolutely despise me? Walter: No I despise myself. Kitty: Why? Walter: For allowing myself to love you once. Zhýralé amorální paničce je předloženo ultimátum, buď si sbalí své frivolní krajkové kalhotky a táhne o dům dál se silně pošramocenou reputací nebo odrfrčí do země rýžových nudlí a polívky z pytlíku. Zvrat nastává až s Kítinou pokorou. Tváří v tvář smrti i čisté dobrotě tamějšího lidu si začíná uvědomovat skutečné hodnoty světa, chotě i svou skutečnou malost ve víru velkých událostí. Každá slepá ulička má východisko, nikoli zpátečka, nýbrž vytvoření si vlastní cesty, protože existuje pouze v naší mysli, právě proto můžeme cokoli. A zde naprosto platí přísloví, že láska hory přenáší...když se chce. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Film pomohla financovat čínská produkční firma. Zato měla dohled nad scénářem a zakončením filmu. Čínský partner se totiž obával toho, jak bude ve filmu ztvárněno povstání během čínské revoluce a také oběti cholery. Žádal, aby tyto části byly zredukovány, ale Edward Norton a John Curran s tím nesouhlasili. Nakonec bylo ale asi 38 vteřin stopáže vystřiženo. (HappySmile)
  • Na vzniku filmu má velký podíl herec Edward Norton, který vystudoval čínské dějiny (rawboy)
  • Edward Norton si během natáčení poranil záda - zlomil si tři obratle, když ho kůň shodil na skálu. Ovšem nevyhledal řádné lékařské vyšetření, dokud neskončilo natáčení a nevrátil se do Hong Kongu. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama