Reklama

Reklama

Amazonia vertical

Trailer

Obsahy(1)

Auyan Tepui... Najväčšia stolová hora Amazónie... Indiáni veria, že na jej vrchole sídlia démoni... Beckovi Ondrejovičovi sa podarilo prejsť prvý kompletný prechod hory. Jej vertikálne línie mu tak učarovali, že sa pod horu vrátil aj s priateľmi, aby vyliezli nikým nedotknutú panenskú stenu. Amazonia Vertical - film o sile prírody a dobrodružnom objavovaní strateného sveta. Film, ktorý osloví tú krehkú časť v nás... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

genetique 

všechny recenze uživatele

Popredná priečka v dobrodružných dokumentoch. Toto bola vskutku paráda. Zaujímavé, náučné, neskutočne napínavé a citlivo zakončené na záver. Úvodné a záverečné myšlienky boli síce jednoduché, no mali svoju hĺbku a presne vystihovali podstatu toho, čo chceli povedať. Navyše celé to bolo dokonale prerozprávané, sprievodný hlas Mariána Geišberga ma neskutočne napĺňal uspokojivým pocitom hovoreného slova a presne vystihoval atmosféru a to, čo sa momentálne vo filme dialo. 95%. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji dobrodružný dokument se vším všudy. Postup neprobádanou krajinou a obrázky, které berou dech. Krásně syrově natočené. Rozvážný a trefný komentář, díky kterému z toho celého cítím takovou čistotu a hlavně poctivost - ač to zní jako maximální klišé. Barabáš je velký pán a na podobně laděné věci se mohu koukat pořád. 90% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je to spíš sportovní či cestopisný dokument. V každém případě jde o solidně zdokumentovanou expedici do míst, kam ještě civilizace nedosáhla. Příroda stejná jako před tisícovkami let. Lezení po převislých stěnách, prodírání se neprostupnou džunglí, skákání po kamenech a slaňování... prostě pravé dobrodružství. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ak čln pred nami našli indiáni, zvýšili by tým šance pralesa prehnať nás svojim živinovým reťazcom." Obdivuju tyto lidi, kteří se seznámili s Auyan Tepui osobně. Mně to stačilo od obrazovky a jelikož jsem přitom nemusel svádět boj s výškami, hady ani jinou havětí, tak jsem si našel čas na připomínky. Mně totiž neseděl ten nevzrušivý komentář a zejména uzavřenost horolezců, kteří za celou dobu skoro nepromluvili, což snímku na zábavnosti nepřidalo. Fantastické záběry stolové hory sice byly úžasné, ale na můj vkus to celé bylo příliš dokumentární. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Necelá hodinka uteče ve společnosti 4 slováků a flašky borovičky velmi rychle. Vyprávění je poutavé. Záběry přírody jsou nádherné a mile překvapil i velmi kvalitní hudební doprovod. Támhle si zahorolezují, támhle se přebrodí potůčkem, támhle se na dva Adamy a jednu Evu vykoupou v horské vodě... Vše je takové pěkné a přirozené. Neviděl jsem mnoho dokumentů poloamatérského ražení. Nemám problém dát 4*. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama