Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho už jsem se u žádného filmu nebavil. Už jen přijmení postav (Lovecraft, Heinlein, Lem, Burroughs, Zelazny, Clarke) musí napovědět, že to Lester nemohl myslet vážně a udělal si na konci kariéry prdelku :)) Já se bavil na jedničku. Zamrzí ořez z 16:9 do 4:3 na DVD. Film jsem si vypůjčil díky komentáři uživatele Limy a tímto mu velice děkuji. Jákl je totální tragéd a jeho přání, aby dostal Oskara je stejně směšné, jako že Uwe Boll natočí dobrý ano dobrý film alespoň na 3 hvězdičky. P.S. Opravdu by mě zajímalo jak se jmenuje ta česká vesnička, kde se natáčela část tohoto "díla". ()

Martinius odpad!

všechny recenze uživatele

pre filmy ako tento by sa hranica hodnotenia mala posunut este aspon o tri kategorie smerom do odpadu. lestera, ktory so svojimi "triedami" natocil kedysi celkom obstojne beckove snimky, by mali kvoli pokrocilemu stadiu alzheimera zbavit pricetnosti a hodit ho za jeho posledne dielo do pterodaktylieho hniezda, nech sa uz o dalsi nepokusi. na tomto filme je zle a naruby uplne vsetko, pocnuc tureckom, ktore vyzera az prilis ako ceska republika, konciac tym, ze vojaci specialnych jednotiek nevedia drzat svoje hrackarske zbrane. plusom je, ze sa nenudite. film bezi od akcie k akcii a je tak neuveritelne stupidny, ze je nedobrovolne komicky a ak ho nevypnete, celkom dobre sa pobavite na blbosti jeho tvorcov. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z male skupiny opravdu zabavnych a presto totalne spatnych becek. Klise strida klise a vse svym vecne zhulenym pohledem kontroluje talisman spatnych filmu Coolio. Tomu dycha na zada ceska hvezda Petr Jakl a spolecne zastinuji cely zbytek ucinkujicich, vcetne hlavnich hrdinu, Ti jsou ostatne v podobnem typu snimku nepotrebni. Potrebne ale jsou prsate blondyny, krvane efekty, nechutna umrti, trapne hlasky a jednoduche triky. Toho vseho je v Pterodactylovi dostatek a tak se divak, ktery se umi bavit bavi. A ja se bavil kralovsky. ()

spiritus odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhé době pořádně zasmáli. Nevím jestli nad příslovečnou demencí celého filmu, či nad skutečným úmyslem tvůrců rozesmát diváky. Já sázím na variantu č.1. Film se rozjíždí hned od začátku stylem, který se jen tak nevidí. Tak nejprve lokace. Nacházíme se na Irácko-Turecké hranici...fajn. Ale ale, ono to tam vypadá jako v nějaký jihočeský vesnici. Baráky, Lampy, popelnice, úřad, auta, silnice, no zkrátka vše. Buď je česká venkovská architektura ve světě oblíbená a používají ji i v Iráku, nebo si autoři myslí, že je divák vypatlané individum, kterému můžou předhodit cokoliv. Co postavy? Na scéně se objeví skupina stupidních, pofidérních vědců, kteří se snaží diváka všemožně přesvědčit, že množiny mrskají levou zadní. A aby toho nebylo málo, taky typická blondýna, předem odsouzená k sežrání. Po tom co promluví ji takový osdu dokonce začnete přát..Zakrátko příjde první várka drsných hlášek, aby se postavy uvedli do děje. Zřejmě je to úmysl že všichni mluví jako dementi, kterým byla právě neúspěšně vykonána lobotomie. Asi jde o krycí manévr pavědeckého temu. Naši antihrdinové se vydají nějakým rozvrzaným jeepem do vnitrozemí Iráku. Ačkoliv v reálu jsou v Iráku pouště a polopouště, "hrdinové " se zde proplétají hlubokými a krásně zelenými smrkovými hvozdy, které jsou nápadně podobné Brdskému, či jinému pohoří. Zřejmě Saddám vymyslel nový, světu utajovaný, systém zavlažování pouští. No a nejlepší nakonec. Najednou na skupinu zaútočí hejno Pterodaktilů. Podle názvu filmu, se to docela i dalo čekat, ovšem tato "monstra" je nepřipomínají ani vzdáleně. Zajímavé je, že pterodaktylové, kteří žrali v pravěku ryby a žili v přímořských oblastech, najednou žijí v suchém Iráku a požírají lidi a vůbec celkově působí jako nějací nepovedení alieni. Blbí amíci. Hledali biologické zbraně a oni jim přitom lítali nad hlavou. Sadám to měl zkrátka vymyšlený. Velmi jsem se "bavil" zvlášť při sledování ztvárnění létajích ještěrů.To je další revoluční počin.Pterodaktylové jsou tak debilně naanimovaný schválně, to aby si bránice neodpočinula a aby jsme viděli jak se triky dělali v roce 75. Pak si ještě stojí počkat na "finále", které je určitě jedno z nejhorších v dějinách filmu a pak to najednou všechno skončí a nastane klid. Zkrátka doporučuju.Ale hlavně pozor !!! Někdo z toho může dostat silný záchvat a pokusit se autory vyhledat a vysvětlit jim, že takto by filmy dělat neměli, že to škodí zdraví..... ()

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kravina toho najhrubšieho zrna. Ten, kto tento film mal na svedomí, musel byť asi Zombie s nejakým poriadne časom spráchniveným mozgom. A v tomto „mozgu“ (respektíve vzduchoprázdne) sa jedného dňa zrodila myšlienka ako minúť pár doláčov. Nanešťastie sa minuli na film. No a to bola už posledná myšlienka, ktorú dokázal vyprodukovať tento už aj tak určite preťažený mozog. Tento Pterodaktyl je strašná, ale strašná hovadina s hovadským príbehom, trápnymi dialógmi, zlou grafikou, všade prítomnou nelogickosťou a s poľutovania hodným „herectvom“. Pterodaktyl si rozhodne môže podať ruku (resp. dráp) napr. s filmom Marabunta (Legion of Fire: Killer Ants!). Tieto 2 „skvosty“ sa pekne usadili až na samom dne filmovej tvorby - horšie to už byť nemôže. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)

Reklama

Reklama