Reklama

Reklama

Mezi mužem a ženou

  • Česko Rozhovor s jinou ženou (více)
Trailer

Neviděli jsme se už někdy? Romantická komedie „Mezi mužem a ženou“ vypráví podmanivý příběh jednoho páru, který se náhodně potká na svatební hostině. Začnou spolu flirtovat, povídat si a postupně zjišťují, že si velmi dobře rozumějí. V průběhu hovoru muž ženě vypráví o svých vzpomínkách, jako by je prožili oba dva. Pomalu vzájemně zjišťují, že se možná znali už dříve, když byli mladší. Tím se otevírá prostor pro spekulace o tom, jaké povahy vlastně je jejich vztah. Jejich hovor pokračuje dál a dál a minulost vychází na světlo. Dvě strany jednoho zamilovaného příběhu. Oba se náhodně setkali po létech. Po svatebním veselí, kterého se zúčastnili jako hosté, tráví noc v hotelovém pokoji až do rána trvající konverzací. Povídají si o zdánlivých maličkostech, které však více než co jiného ukazují rozdíl mezi ženským a mužským pohledem na věc. Hovoří o svém minulém i současném vztahu, který během let prošel nejrůznějšími peripetiemi. Dva lidé v jednom hotelovém pokoji tráví noc, o které žádný z nich neví, má-li už skončit, nebo tvat věčně. Trochu drama, trochu komedie, špetka nezbytné romantiky, ale každopádně film, který vás okouzlí svým netradičním provedením a výbornými hereckými výkony Aarona Eckharta a Heleny Bonham Carter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Film jsem dostal za úkol v rámci výcviku v ženské duši. A tak se teda sám sebe ptám, proč to tak je, proč každý scénář, který napíše žena končí tak, že hlavní hrdinka odmítne nějakého muže, kterého kdysi milovala. Neobvyklý způsob snímání je jako experiment zajímavý, ale brzo člověka začne spíše obtěžovat, protože často přemýší nad tím, jak je to uděláno a jak daleko od sebe se herci fyzicky vyskytují a tak. Stručně řečeno, jde o dost neelegantní a krkolomný způsob jak dostat diváky doprostřed rozhovoru a jak demonstrovat nemožnost autentické komunikace a autentického proživání mezi SPOILER. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavým způsobem zpracovaná romance, která začíná jako flirt dvou svatebčanů, kteří se náhodně setkali během svatebního veselí, a pokračuje jejich vzájemnou konverzací, kdy se divák dovídá stále víc a zjišťuje, že ti dva jsou spojeni mnohem hlouběji než jenom jedním setkáním a jejich vztah ve skutečnosti obsahuje mnohem víc vrstev a prošel nejrůznějšími peripetiemi. Flirt se mění v milostný akt a končí bolestným rozhodováním a bilancováním svého života. Každý záběr filmu je snímán z pohledu obou hrdinů zároveň, kdy plátno je rozděleno na polovinu, a zobrazuje tak mezi ženským a mužským pohledem na věc. Originální a sympatický film, který stojí především na výkonu Heleny Bonham Carter. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Inteligentný, "rozprávací " romantický film, ktorý má zaujať 90 minút dialógmi medzi mužom a ženou. Určite je to neľahká úloha. V skutočnosti len vzájomné rozhovory, mimiku a gestikulácie hercov má film k dispozícii, na hercoch ostáva a záleží celé potiahnutie filmu dopredu. Celkom dobré vzájomné rozhory oživia 2 hlavní hrdinovia, ktorý podali to, čo aj bolo od nich očakávané a ukázali nám maximum zo svojich síl a možností. "Convesation with Other Women" nie je jeden typický romantický film, a práve svojou netradičnosťou je ho trošku tažšie prijať. Podobné filmy: Two Lovers, Before Sunset, Before Sunrise, Same Time, Next Year. ()

BajuBaju 

všechny recenze uživatele

Skvělý film...Koukala jsem se hlavně kvůli Heleně, která mne opět přesvědčila, jak je výborná, ale z celkového pohledu také velmi dobrý snímek. Líbí se mi ten nápad, námět, zpracování (strašně se mi líbil rozpůlený obraz). Líbí se mi ten film! A Helena je překrásná. U 4* jsem nicméně skončila proto, že po závěru jsem se cítila tak nějak divně, v podstatě: "Tohle je konec? Tam přece ještě něco chybí!". ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem přepla jen náhodou a okamžitě mě zaujalo to rozdělení obrazovky na dvě poloviny. Nejdřív jsem si říkala, jestli to náhodou není chyba a něco je s televizí nebo tak, ale když jsem se dívala dál, pochopila jsem oč tu běží. Dialog dvou lidí, v podstatě v jednom pokoji...dvou ne ledajakých lidí...skvělé Heleny Bonham Carter a charismatického Aarona Eckharta a záběry dvou kamer na ně, proto ta rozpůlená obrazovka. Tohle bylo netradičně zajímavé, musela jsem to dokoukat až do konce. Ukázka toho, že i jednoduché může být kvalitní. 4* rozhodně zasloužené. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2005 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Pre televízne vysielanie bola vytvorená jednoobrazová verzia filmu. Aj táto verzia však obsahovala tri scény s rozdeleným obrazom. (Mandragor)
  • Film bol natočený metódou dvojitého/rozdeleného obrazu. Každá scéna bola natočená dvoma kamerami, aby boli zachytené rôzne emócie a uhly. (Mandragor)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama