Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem se dozvěděl leccos o plžích, gravitačním zrychlení a 9. sjezdu KSČ, ale informace o expedici Meriwethera Lewise a Williama Clarka mi byly zatajeny. Proto nejsem překvapen, že jsem se nic nedozvěděl ani o konkurenční výpravě Leslie Edwardse. Naštěstí se ke mně dostal tento historický skvost, který mi objasnil to, kdo vlastně vyhrál, jak se kradou orlí vejce a že pro skutečného dobrodruha není vodopád důvodem k vystupování z lodi. Taky mi ukázal indiánku, se kterou bych byl ochoten sdílet vigvam a ten zbytek bych si dovolil označit za sympatický, lehce zábavný průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s prvky parodie s navrch dobrými herci. Zesnulý Chris Farley a Matthew Perry film dost táhnou a mají cit pro přesně načasovanou komiku. Farley byl navíc komik s živelnou komikou, který i z nevtipného udělal srandu až se dá uchechtnout jeho stylu podání. Mile působí i Perry, který mu zdatně sekunduje. Film asi navíc neměl než si střílet z indiánů a sršet vtipnými momenty. Mohl by působit obyčejně, ale režisér Christopher Guest se blýskl solidní režií, která z filmu dělá dobrou taškařici. Příběh dvou dobrodruhů je natočený v epizodním balení a nějaký souvislý děj by možná byl záhodný. Na 90 minut se lze zabavit velmi obstojně. 60% ()

Reklama

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Viděla jsme ten film předtím, než jsem začala sledovat Přátele. Proto nyní už mám pocit, že si Chandler odskočil z New Yorku, vycestoval v čase, aby se účastnil výpravy k Tichému oceánu. Perry asi nic jiného než Chandlera neumí zahrát. Každá z postav je něčím zajímavá, v podstatě se nesetkáte se stejnými lidmi, vzájemně se doplňují, i když některé vtípky jsou trochu ostřejší a osobně bych se bez nich obešla. Ale celkově mám ten film ráda, je to pro mě tak trochu citová záležitost, pro odpočinkový večer ideální. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Ze zdánlivě naprosté kraviny se vyklubala slušná komedie plná absurdních situací, v nichž se hrdinové neustále ocitají. A ačkoli to místy mělo náběhy k trapnému humoru Scary Movie 2 nebo Epic Movie, naštěstí se to vždy udrželo na uzdě a spíš se to překvapivě stočilo jinam. Dokonce ani Matthew Perry, kterého jinak než Chandlera moc nemusím, tady výborně zapadl. Rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel poblíž městečka Eureka v Severní Karolíně. (raininface)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama