Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Leslie Edwards (Matthew Perry) dozví, že jeho nápad, přejít skrz naskrz Amerikou, již realizují badatelé Lewis a Clark, rozhodne se pospíšit a taktéž expedici vykonat. Najme si průvodce Bartoloměje Hunta (Chris Farley) a společně s nesourodou bandou dobrodruhů se vydávají na nebezpečnou cestu plnou překvapení... Semtam (ale bohužel opravdu jen semtam) jsem měl podobné pocity, jako tenkrát, u sledování podobně laděného Mavericka. Bohužel záblesky vtipů se oproti výše zmíněnému vyskytují jen zřídka, ač Matthewu Perrymu komediální talent nechybí, Chandlera mu asi už nikdo nikdy neodpáře. Chris Farley mu více než dobře sekunduje, ale stále jako by mi něco chybělo. Takže celkově příjemná westernová komedie, která určitě neurazí, a jako film na cestu do autobusu je více než ideální. Pokud ale toužíte po lepší westernové komedii, tak rozhodně sáhněte po výše zmíněném Maverickovi... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Můj dojem byl po shlédnutí takový, že některé vtípky působily hodně povedeně (např. ten s kradením vajec), u kterých jsem se dost nasmál. Některé zase byly totálně mimo mísu a trapné (např. porovnávání vlasů). No a některé byly až tak moc trapné, že byly svým způsobem taky směšné (indiánská stezka, ptačí let). Celkově je to však naprosto průměrná komedie, která ničím zvláštním nepřekvapí. 60% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Viděla jsme ten film předtím, než jsem začala sledovat Přátele. Proto nyní už mám pocit, že si Chandler odskočil z New Yorku, vycestoval v čase, aby se účastnil výpravy k Tichému oceánu. Perry asi nic jiného než Chandlera neumí zahrát. Každá z postav je něčím zajímavá, v podstatě se nesetkáte se stejnými lidmi, vzájemně se doplňují, i když některé vtípky jsou trochu ostřejší a osobně bych se bez nich obešla. Ale celkově mám ten film ráda, je to pro mě tak trochu citová záležitost, pro odpočinkový večer ideální. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná komedie z pro mě hodně zajímavého prostředí. Skvělý výběr herců. M. Perry, Ch. Farley, K. Dunn, E. Levy a do toho krásná L. Barbuscia. Kdysi jsem tuto komedii fakt miloval a teď po dlouhé době připomněl straé dobré hlášky. Fakr výborná zábava! M. Perry hraje, jakoby Chandler jen poskočil o pár set let zpět. * bohužel musím vzít za někdy na mě až moc humusný humor Ch. Farleyho, budiž mu země lehká... Ale jak jsem řekl, pro mě komedie z těch nejlepších! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)
  • V okamžiku, kdy se Pratt (Hamilton Camp) shýbá pro Bidwellovo (David Packer) ukousnuté ucho, prozpěvuje si melodický úryvek písně "Lullaby" autora Johannese Brahmse. Ta v době, kdy se film odehrává, ovšem neexistovala. (Conspi)

Reklama

Reklama