Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

No, mělo se to jmenovat spíše,,Svět podle Garpovy matky´´ale jinak film nebyl úplně špatný, na začátku i mile vtipný. Celý děj se motá okolo chtíče, sexu, feminismu-kterého na mě bylo, řekněme až moc. Docela chytlavé a milé, ale to téma mě pravda úplně nechytilo. Viděno v rámci Seznamte se s...John Irving ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Skvely film natočeny podle literarní predlohy s vybornym hereckym vykonem Williase.Je jasne ze film se neda moc s knizkou srovnavat protoze ta byla naprosto famozní ale myslím si ze film v kostce ukazuje životní príbeh T.S.Garpa.Bylo to opravdu koukatelne a nektere sceny byli opravdu stejně vybarveny jak sem si je predstavoval v knize. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem knihu necet, tak tady nebudu fnukat jak vsichni ostatni, protoze me se to proste libilo. Je sice fakt, ze jsem cekal neco drobet jinyho, takovy to klasicky drama o trochu dementovy, co dokaze nejaky velky veci a misto toho sem dostal naprosto normalniho hrdinu zijiciho celkem normalni zivot, ozvlastnenej hlavne postavou jeho matky a par silnejma situacema. Film je takovyto klasicky komedio drama, takze je to celou dobu zabavny, ale valet se smichy nebudete a zaroven neni nouze o smutny a dojemny momenty. Navic je film paradne natocenej, tech necelejch 140 minut slusne odsejpa a sesla se tu paradni herecka sestava v cele s perfektni Close a lehce slabsim, ale taky perfektnim Williamsem. Lithgow taky hraje slusne, ale nak se nemuzu prenest pres to, ze hraje zenskou. Lepsi 4*. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Walt je Walt. Spodní výr opravdu není spodní proud. Vídeň není New York. A kde se ztratil TROP? A mnoho dalších gegů, které překladatel úplně přešel a nehodlal si předlohu přečíst. Ten film je zklamáním neuvěřitelným. Z Garpa udělali ufňukánka Robina Williamsa a celé to bylo divné, ošemetné a nejvtipnější scény úplně usekly. Tak neuvěřitelně to zklamalo... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedna stará scénáristická moudrost praví, že když vypravujete historku o muži, kterému useknou hlavu, nemůžete skončit na cestě k popravišti. Hillovi se podařilo odstranit z knihy veškeré koření a šťávu a výsledný pokrm je bez chuti, zápachu, prostě rozteklá kašovitá hmota. Z Irvingova nekompromisního odhalování všeho z Garpovy životní cesty udělal večerní selánku pro moderní babičky, které sice nejsou tak úzkoprsé jako za starých časů, ale vše se jim musí servírovat předžvýkané s certifikátem nezávadnosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Cameo si zde střihl autor knihy John Irving jako rozhodčí wrestlingu. Cameo zde měl i režisér George Roy Hill, a to jako pilot letadla, které se zřítí do domu. (CliffLee)
  • Matka Johna Irvinga nebyla v době jeho početí vdaná a sám Irving nikdy nepotkal svého otce. Kdykoliv na matku naléhal, aby mu o něm něco vyprávěla, odešel s prázdnou. Začal jí tedy vyhrožovat, že si bude muset okolnosti svého početí vymyslet. Matka ho k tomu vybídla. Výsledkem je kniha „Svět podle Garpa“. (HellFire)

Reklama

Reklama