Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melancholická, trudná nálada z minulé mise, která dopadla tolik tragicky, se moc hezky přenáší do úvodu 'Pátrání po Spockovi', už názvem prozrazujícího, že si scénáristé pro oživení nejoblíbenější postavy kličku našli. Přestože akčnější 2. polovina na rozpadající se planetě Genesis papundeklovými kulisami i "choreografií" soubojů připomene původní seriál asi více, než by se jí líbilo, jako fanoušek níž než na 7/10 jít nemohu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je málo postáv v histórii kinematografie, ktoré sú tak monumentálne, že si zaslúžia aj vlastný film, o tom, ako ich oživia po predošlom filme. Spock je jedným z tých, ktorým sa to nielen prepečie, ale výsledok je skvelý. Obzvlášť bombastická hudba vytvára osudovú atmosféru. Skvelé nápady (sebadeštruktívna planéta, Klingonci, mytológia Vulkánov...) dotvárajú výnimku potvrdzujúcu pravidlo, že nepárne diely sú v Star Treku priemerné. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Potřeba jednotlivce převážila nad potřebami většiny." ----- V pořadí třetí celovečerní film mapující osudy Enterprise a její posádky v sobě má dost vnitřní síly, aby nenechal na holičkách diváka - ani své hrdiny ... a přitom si s ní neví rady - neumí ji využít tak, aby zápletka navzdory všem dramatickým událostem nevyzněla tak trochu do ztracena. TAK usilovně se snaží o oživení Spocka, že zapomíná na všechno ostatní - jakoby spolu s milým Vulkáncem ztratil i schopnost logického uvažování. Dějová osnova je sice poměrně jednoduchá, ale do určité míry řekněme nevhodně - nebo spíš nepromyšleně poskládaná ... představitele jednotlivých postav tak nutí k určitým úkonům, ale přitom jim nedá prostor, aby je mohli věrohodně interpretovat ... 2,5*. Třetí * přihazuju prakticky jen díky svému vztahu k posádce ... a pochopitelně i díky dávným vzpomínkám na legendární seriál - což spolu velice úzce souvisí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama