Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (188)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: To, co se ze zeačátku jevilo jako nevázaná sranda pro děti 10 a níž se s postupem času stále více a více měnilo na velmi vyzrálé, promyšlené a strhující fantasy, jehož výborně pointovaná komika je spíše takový bonus, byť naprosto neoddělitelný od skvěle funkčního celku. Od 12. retrospektivního dílu pak nastupuje vyloženě nedětský feeling, který po posledních dvou dílech nenechá na pochybách už vůbec nikoho: I navzdory americkým penězům a občas přeci jen poněkud evropštějšímu looku je Avatar čistokrevným Anime. Zjevná inspirace východní kulturou, nenásilné moralizování skrze neochvějnou moudrost starších, svět duchů, ustící v nečekané hororové finále s duchem, který krade tváře, a spektakulární monster momenty přírodních duchů a totální destrukce, které si v ničem nezadají s Neon Genesis Evangelion... Po první sérii jednoznačně za 5 a zvědavost do další kapitoly ohromná!!! Hodnocení druhé série: Po druhé sérii už to slavné není. Výrazný pokles tempa, občas až přílišná překombinovanost, psychologické otočky některých postav, výraznější nevyrovnanost mezi humornou a vážnou složkou (díl v jeskyni dvou milenců s věčně zhulenými nomády je ovšem super) a v posledních dílech také slabá gradace a značně nešťastné prolínání mezi dějovými liniemi. Druhá série za nic moc 3 hvězdy... Hodnocení třetí série: A bohužel, pokořit první sérii se nepodařilo. Třetí je přesně na pomezí mezí první a druhou, rozkouskovanost Země se naštěstí v druhé části série vytratila, když se linie spojí a seriál nabere opět jednotné směřování. Velikosti "Vody" se ale jen málokdy přiblíží (tanec s draky, nebo obří ostrov - želva jest čestnou výjimkou). No a pak samozřejmě ohromné čtyřdílné finále. Výsledek tedy, stejně jako poslední řada, za ****. Ale silné... ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj skvelý kreslený seriál, najlepšie anime...Je to sranda, je to epické, je to krásne nakreslené a nakoniec to najdôležitejšie - má to atmosféru. To je podľa mňa dosiahnuté tým, že si tvorcovia dali záležať na vytvorení dokonale fungujúceho sveta s vlastnou históriou, kultúrou a mytológiou...Odporúčam hlavne ľuďom s fantáziou a trošku zvrátenejším vkusom ;-) ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Ani se mi nezdá. Nebo sem prostě infantilní. Tento seriál mě pobavil, zabavil a potěšil. Co na první pohled vypadalo jako nevkusně namalovaná USA uřvaná píčovina, připomínající mi "Pokémony", byl vlastně jeden z nejzáživnějších kreslených seriálů od "Amíků", který jsem viděl. Děj, vůbec ne stupidní, ba naopak, pro děti, myslím, až dost složitý, s pěknými "filozofickými" dialogy - zvláště dobrý připomínky měl v zásobě Zukův děda, nápaditými souboji - ty se mi líbily ze všeho nejvíc a zajímavými postavami. Aang - uvnitř malého, ustrašeného děcka se skrývá moudrost a statečnost, kterou by mu leckterý dospělý záviděl. Katara - jak citlivá, tak drsná. Toph - nejlepší hlášky a sarkasmus, u mě jasně vedla. Sokko - vtipkař a pako, ale když šlo do tuhýho byl k nezaplacení. Zuko - když už byl hodnej, přestal mi jít na nervy. Appa - kdo by nechtěl létajícího bizina? To mi připomíná - ty zvířata musel vymýšlet někdo na tripu, čuměl jsem s otevřenou hubou. PrasoVlk? KrtkoSlon? KudlankoJezevec? ... No Comment! ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, skvělý humor, dobře zahrané postavy, jenž mají osobité kouzlo, tudíž donutí diváka si je zamilovat, nápaditá hudba, nezapomenutelný a neohraný příběh, hluboké myšlenky. To vše a ještě mnohem více je zabaleno do tohoto úžasného a jedinečného animovaného seriálu, co jsi mne získal hned po shlédnutí prvního dílu. Musím podotknout, že na originalitě tento kousek skutečně nepostrádá. Pokud bych měl možnost, přirovnal bych jej k "Malému princovi", který mi toto dílko silně připomíná. Není to jen proto, že je hlavní postavou malý chlapec, ale také z toho důvodu, že i když se na to podíváte jako malé dítě, budete to mít jen za pohádku. Když se však k tomu následně vrátíte v dospělosti, pochopíte tu pravou hloubku. Za mě mohu říci, že bych uvítal více takovýchto animovaných seriálů. Jasně dávám pět hvězdiček z pěti. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Sokka měl být původně povahou spíše vážný, ale jeho dabér Jack DeSena si dialogy své postavy častokrát pozměňoval a přidával do nich vlastní nápady, čímž Sokkův charakter více přiblížil vtipálkovi a jízlivému klukovi, jenž se nakonec objevil ve výsledné verzi. V epizodě Divadelní spolek Lávového ostrova (2008) na to dokonce najdeme i parodii, konkrétně když se Sokka rozhodne, že svému herci poradí a vymyslí mu několik nových úderných hlášek. (Azurovydrak)
  • Když byl Bryan Konietzko na Pacific Media Expu před premiérou třetí série dotázán na jméno poslední avatarky z národa vzdušných nomádů, nazval ji žertem „Avatar Susan“, čímž naznačil, že původně neměla postava avatarky Yangchen vůbec vzniknout. (Azurovydrak)
  • Aangovo tetování v avatarském stavu září proto, že vede přes všechny kanály chi v jeho těle, tudíž je spojeno s jeho duchovní podstatou. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama