Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (188)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Už u první bylo znát, že je to.. typické. Roztahaný příběh o zbytečné epizody, místy zbytečné moderní prvky, předvídatelnost. Sestříhat ze tří seriálových sérii jeden, dva normální filmy by tak nemělo být vůbec těžké. Z tohoto pohledu mi tak filmový Poslední vládce větru přijde ještě snad i o něco snesitelnější, protože alespoň nezdržoval. Pravda, tam to bylo zase možná trochu moc rychlé. Chtělo by to zřejmě film i seriál "smíchat" dohromady. ~ První série ještě šla, pominu-li, že mi tenhle "japonský" styl animace nijak zvlášť nevoní, a že Avatar mi také sedí víc jako "malý mudrc" z filmu než rozjařené trdlo. Ale budiž. ~ Ve druhé sérii mi už vadila další postava (slepá dívenka), nahánění za "záchranou unesené dívky", breptající zvířecí duchové, Zukův a strýcův příběh, hledání Appa, vlastně celá zbytečně roztahaná část ve městě, zbytečně navracející se dřívější postavy a k tomu další zbytečné natahující díly, nemluvě o zbytečných klišé. Autoři měli zřejmě příběh na dvě série a najednou dostali zadání na sérii třetí, tak se musela vymyslet vata. ~ Třetí série už byla zbytečná a dvě by tak i seriálově byly až až. Nápad s "telekinetickým ocelovým polo-Golemem", dřevěné lodě s ponorkami... To už snad není fantasy, to je hovadina. Chyběl mi tam James Bond. Tady už tvůrci vůbec netušili, co dělají a snažili se být vtipní, což bylo ubohé. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná, milá až roztomilá pohádka o mladém Avatarovi, který se svými přáteli podniká cestu za poznáním (učením), aby získal své mocné schopnosti a zachránil svět,... Slintám blahem i ve svých 30ti letech. Seriál jistě nadchne spíše mladší publikum, a nebo právě retardované jedince, jako jsem já :D Pohádka srší vtipem, ale zároveň je poučná. Všichni tři hlavní hrdinové, potažmo i "záporák se strýčkem" jsou sympatičtí natolik, že si je bez milosti zamilujete. A kdo by jim nezáviděl lítajícího bizona, ovládání živlů a celé jejich dobrodružství? Já jo :o) ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

USA se opět šťourá, kde nemá, tentokrát se snaží o "emerické" anime. To bohužel nevychází tak, jak by leckdo očekával. Recenze jsou sice zajímavé a slibné, ale ve výsledku jsem nedostal skoro nic z toho. Příběh je poutavý, ale tvůrci s ním nedokážou pracovat s jeho potencionálem. Průběh epizod je dost nudný, je sice říznutý dobrými vtípky ale to je trochu málo... Chybí tomu nějáký pořádný spád a akce, jako třeba u Naruta, ale tady jde spíš jen o slabší odvar. Vkládal jsem si do tohohle seriálu velké naděje. 35%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Ani se mi nezdá. Nebo sem prostě infantilní. Tento seriál mě pobavil, zabavil a potěšil. Co na první pohled vypadalo jako nevkusně namalovaná USA uřvaná píčovina, připomínající mi "Pokémony", byl vlastně jeden z nejzáživnějších kreslených seriálů od "Amíků", který jsem viděl. Děj, vůbec ne stupidní, ba naopak, pro děti, myslím, až dost složitý, s pěknými "filozofickými" dialogy - zvláště dobrý připomínky měl v zásobě Zukův děda, nápaditými souboji - ty se mi líbily ze všeho nejvíc a zajímavými postavami. Aang - uvnitř malého, ustrašeného děcka se skrývá moudrost a statečnost, kterou by mu leckterý dospělý záviděl. Katara - jak citlivá, tak drsná. Toph - nejlepší hlášky a sarkasmus, u mě jasně vedla. Sokko - vtipkař a pako, ale když šlo do tuhýho byl k nezaplacení. Zuko - když už byl hodnej, přestal mi jít na nervy. Appa - kdo by nechtěl létajícího bizina? To mi připomíná - ty zvířata musel vymýšlet někdo na tripu, čuměl jsem s otevřenou hubou. PrasoVlk? KrtkoSlon? KudlankoJezevec? ... No Comment! ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Maska modrého přízraku, kterou v seriálu Zuko několikrát použije, pochází z divadelního představení „Láska mezi draky“. Ono představení navštěvovala jeho matka Ursa, když ještě žila v malé vesnici Hira'a, a ucházela se o roli dračí císařovny. Poté, co byla nucena provdat se za Ozaie, si Ursa masky vzala s sebou na památku a uschovala je za podobiznu sebe a Ozaie ve svých palácových komnatách, odkud je posléze získal Zuko. (Azurovydrak)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)
  • Aangovo tetování v avatarském stavu září proto, že vede přes všechny kanály chi v jeho těle, tudíž je spojeno s jeho duchovní podstatou. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama