Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (189)

Luksa 

všechny recenze uživatele

Tady budu pět jen chválu. Stručně řečeno celý seriál je neskutečně zábavné dobrodružství ve stylu některých anime seriálů, který zprvu vypadá jak pohádka pro děti, ale postupem času se přeloupne v něco mnohem epičtějšího, nejednoznačnějšího a čím dál víc návykovějšího. Za velký klad bych zmínil postavy, které jsou skvěle podané, sympatické a zajímavé, většina z nich postupuje vývoj, což nespočívá jen v naučení se nové bojové techniky, ale i v charakteru a osobnosti. Další velký klad je svět - máme zde čtyři odlišné národy, které mají vlastní kulturu a národní zvyklosti, scenérie kde se děj odehrává je okouzlující a za celou dobu se neokouká. Poslední vyzdvihuji děj se spoustou vedlejších linek a subpříběhů, které se všechny protnou v epickém finále, jako celek seriál tedy působí komplexně, epicky a nesmírně promyšleně. Co ještě? Animace, humor, akční scény, vše perfektní. Navíc i díky postavám, se kterými jsem se ztotožnil jsem nepostrádal ve vypjatých situacích ty pravé emoce, a ke konci mi bylo hrozně líto, že už je konec. No, Last Airbender asi bude srdcová záležitost a už teď je řadím po bok těch nejlepších seriálů jaké jsem viděl. MASTERPIECE // P.S. co se týče sympatií 1. Iroh (jednoznačně), 2. Zuko, 3. Katara, 4. Aang, 5. Mai. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál pro ty, co nikdy neviděli anime. Skvěle zpracovaný příběh v nejčistších stopách Campbellova The Hero’s Journey umně zužitkovává všechna klišé, škoda ale, že výslednému celku sráží nohy přílišné zaměření na dětského diváka a snaha imitovat japonský subžánr šónen, která vůbec nefunguje. Ale každá série je však lepší než ta předchozí a ta poslední je dokonce strhující - jen je nutné se k ní trochu prokousat skrze nepříliš zajímavý epizodický start. 8/10 ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Ani se mi nezdá. Nebo sem prostě infantilní. Tento seriál mě pobavil, zabavil a potěšil. Co na první pohled vypadalo jako nevkusně namalovaná USA uřvaná píčovina, připomínající mi "Pokémony", byl vlastně jeden z nejzáživnějších kreslených seriálů od "Amíků", který jsem viděl. Děj, vůbec ne stupidní, ba naopak, pro děti, myslím, až dost složitý, s pěknými "filozofickými" dialogy - zvláště dobrý připomínky měl v zásobě Zukův děda, nápaditými souboji - ty se mi líbily ze všeho nejvíc a zajímavými postavami. Aang - uvnitř malého, ustrašeného děcka se skrývá moudrost a statečnost, kterou by mu leckterý dospělý záviděl. Katara - jak citlivá, tak drsná. Toph - nejlepší hlášky a sarkasmus, u mě jasně vedla. Sokko - vtipkař a pako, ale když šlo do tuhýho byl k nezaplacení. Zuko - když už byl hodnej, přestal mi jít na nervy. Appa - kdo by nechtěl létajícího bizina? To mi připomíná - ty zvířata musel vymýšlet někdo na tripu, čuměl jsem s otevřenou hubou. PrasoVlk? KrtkoSlon? KudlankoJezevec? ... No Comment! ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Ovládání krve je natolik temná forma ovládání, že její pouhé používání nahlodává jedincovu mysl a přibližuje ho k hranici šílenství. (Azurovydrak)
  • Vládci ohně mají přirozeně hřejivá těla, mohou sálat teplo do okolí a zvyšovat teplotu kolem nich. Vnitřní oheň jim také může pomoci odolat otravě. (Azurovydrak)
  • Tvůrci seriálu jsou fanoušci anime FLCL (2000), což ovlivnilo například konečnou podobu avatarského stavu, kdy Aangovi bíle září oči a tetování. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama