Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (189)

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Takhle silně jsem se do něčeho nezamiloval snad od prvního průchodu Mass Effect trilogie. Jsem strašně rád, že něco takového vzniklo a ještě radši, že jsem se k tomu dostal nezkažený spoilery. Obsáhnout tu nádheru trefně, výstižně a zároveň v jednom krátkém komentáři je prakticky nemožné a sám bych moc rád viděl recenzenta, kterému se to podaří. Pokusím se to říct ve zkratce. Překrásně ucelená cesta postav, o jejichž vývojích by se daly psát seminárky, ve světě takhle rozmanitým, originálním a luxusně představovaným byla audiovizuálně uchopená obdivuhodným, nepopsatelně božím způsobem a spolupráce všech prvků dala vzniknout unikátu, který nemá obdoby. Pochopitelně tedy není dokonalý a vad na kráse se najde víc než pár, ale jsou tak miniaturní a nedůležité, až se snad dá prohlásit, že blíže k dokonalosti se dostaneme jen těžko. Při prvním sledování jsem se tak nezmohl na víc než ukojené slintání. Snad se mi povede to vzít trošku racionálněji napodruhé (napotřetí, napopáté,...) | Nejlepší postavy: Zuko <3IrohToph, Sokka, Cabbage Merchant | Book One: Water - 95 %, Book Two: Earth - 95 %, Book Three: Fire - 100 % ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není anime, ale to ani tak moc nevadí, jelikož tahle "kopie" japonských shōnenů se originálům nejenom vyrovná, ale v mnohém je i překoná. Chytlo mě to hned provním dílem, a nepustilo až do konce. Hlavním nosným pilířem je cesta, jejímž smyslem není cíl, nýbrž cesta samotná. Postavy si po pár dílech oblíbíte, po konci druhé série je budete doslova milovat. Občas to trpý (hlavně v první sérii) celkem velkým zjednodušováním, schématičností, předvídatelností a neskutečnými-náhodami (earthbender, který nesmí používat bending, a najednou se naskytne příležitost někoho s ním zachránit). Po prvních pěti dílech jsem to chtěl dokonce zabalit, díkybohu že jsem to neudělal. Postava jako je Iroh se obvykle v takovémhle druhu zábavy obvykle nevyskytuje. Toph je kapitola sama o sobě. Vtípky o vlastní slepotě (obzvlášť jeden v poušti) skutečně povedené. Konec už bohužel značně vyčpělý a natahovaný. A rozdělení na čtyři elementy se postupem času zvrhlo v pěkné zvrácenosti (3. sezóna), které s původní myšlenkou už něměli moc společného (prostě typická shōnenovská gigantičnost v chrelí proudů "čehosi". Modrý oheň? Létání pomocí ohně?). Book One - 80 % _ Book Two - 100 % _Book Three - 60 % Jo a výborné na procvičování angličtiny. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • V epizodě Jižní vzdušný chrám (2005) si můžeme všimnout, že socha avatara po pravici Rokua vůbec nepřipomíná avatarku Kyoshi. Je tomu tak proto, že v době vytváření první série si tvůrci vystačili pouze s postavou Rokua, tudíž neměli důvod se zaobírat jeho předchozími vtěleními. Kyoshi vznikla až při tvorbě druhé série, kdy postava nabyla na významu. (Azurovydrak)
  • Ovládání lávy měla být původně pouze kombinace ovládání ohně a země, tudíž schopnost, kterou by mohl používat pouze avatar. V seriálu Legenda Korry (od r. 2012) je však schopnost představena jako pouhý sub-element ovládání země. (Azurovydrak)
  • Tak jako vládci ohně získávají nesmírnou sílu za příletu Sozinovy komety a vládci vody výrazně zesilují za úplňku, vládci vzduchu se těší větší moci na podzim. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama