Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (188)

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Formule zpracovaná k dokonalosti. Cíleno na mladší, ale s velkým přesahem. Výborná animace, která i dnes mnohdy převyšuje standard, široká kasta zajímavých postav, skvěle dávkovaný humor, ale hlavně neuvěřitelně barvitý, živý svět, plný vlastní fauny, flóry a zajímavé historie. TLA je to, čím si Hvězdné Války přejí být. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jak povedená melange tenhle seriál je, svědčí i nároky a srovnávání s opačnou stranou animovaného oceánu. Ač stále Hollywood, výrazně překračuje jeho stín. Avatar je komplexní, akční, zábavný, skvěle animovaný, dětského diváka rozhodně nepodceňuje a neztrácí ani s opakovaným zhlédnutím. Navíc může skvěle suplovat lekce angličtiny. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál pro ty, co nikdy neviděli anime. Skvěle zpracovaný příběh v nejčistších stopách Campbellova The Hero’s Journey umně zužitkovává všechna klišé, škoda ale, že výslednému celku sráží nohy přílišné zaměření na dětského diváka a snaha imitovat japonský subžánr šónen, která vůbec nefunguje. Ale každá série je však lepší než ta předchozí a ta poslední je dokonce strhující - jen je nutné se k ní trochu prokousat skrze nepříliš zajímavý epizodický start. 8/10 ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No dobře, takže můj komentář ještě jednou, bo je třeba jej přehodnotit. První série byla nic moc, typ humoru, zvláště ten Sokkův, mi přišel dost trapný a scénáře jednotlivých dílů dost ubohé, pořád "na jedno brdo". Ale druhá série byla úplně nejlepší a závěrečná bitka byla fakt super. Třetí série byla už pak hlavně velkou přípravou na očekávané finále. Byla stále o dost lepší než první série, ale o málinko slabší než série druhá. Humor byl stejně jako v druhé série ale i přesto kvalitní. Sokka byl prostě nepostradatelný. A velkolepé finále zvýšilo průměr celé třetí série o maximum. Takové efekty se jen tak nevidí. Příběh byl také velmi kvalitní a všechny hlavní ale i mnohé vedlejší postavy jsou nezapomenutelné a mají hodně do sebe. Verdikt: 4 a 1/2* až 5* a 85 - 90 %. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Wan Shi Tong se objeví pouze v epizodě Knihovna (2006), a poté v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012) v epizodě Nová éra duchů (2013). Obě epizody jsou přitom vždy desátým dílem druhé řady daného seriálu. (Azurovydrak)
  • Sokka měl být původně povahou spíše vážný, ale jeho dabér Jack DeSena si dialogy své postavy častokrát pozměňoval a přidával do nich vlastní nápady, čímž Sokkův charakter více přiblížil vtipálkovi a jízlivému klukovi, jenž se nakonec objevil ve výsledné verzi. V epizodě Divadelní spolek Lávového ostrova (2008) na to dokonce najdeme i parodii, konkrétně když se Sokka rozhodne, že svému herci poradí a vymyslí mu několik nových úderných hlášek. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama