Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (189)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Takhle silně jsem se do něčeho nezamiloval snad od prvního průchodu Mass Effect trilogie. Jsem strašně rád, že něco takového vzniklo a ještě radši, že jsem se k tomu dostal nezkažený spoilery. Obsáhnout tu nádheru trefně, výstižně a zároveň v jednom krátkém komentáři je prakticky nemožné a sám bych moc rád viděl recenzenta, kterému se to podaří. Pokusím se to říct ve zkratce. Překrásně ucelená cesta postav, o jejichž vývojích by se daly psát seminárky, ve světě takhle rozmanitým, originálním a luxusně představovaným byla audiovizuálně uchopená obdivuhodným, nepopsatelně božím způsobem a spolupráce všech prvků dala vzniknout unikátu, který nemá obdoby. Pochopitelně tedy není dokonalý a vad na kráse se najde víc než pár, ale jsou tak miniaturní a nedůležité, až se snad dá prohlásit, že blíže k dokonalosti se dostaneme jen těžko. Při prvním sledování jsem se tak nezmohl na víc než ukojené slintání. Snad se mi povede to vzít trošku racionálněji napodruhé (napotřetí, napopáté,...) | Nejlepší postavy: Zuko <3IrohToph, Sokka, Cabbage Merchant | Book One: Water - 95 %, Book Two: Earth - 95 %, Book Three: Fire - 100 % ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných seriálů co kdy vznikl. Perfektně napsané postavy u kterých, vidíte vývoj, dospívaní a po každé špatné zkušenosti či porážce se zvednou a poučí do budoucnosti. Příběh rozdělený do 3 knih/sérií, při které naše hlavní skupinka zažívá úžasná dobrodružství, potkávají ostatní postavy, které jsou pro příběh důležité, a pokud si myslíte, že se tu objevili jen tak pro srandu, tak se mýlíte. Hlavní příběh stojí hodně na vztazích hlavních postav a na takového Sokku, nebo strýčka Iroha budete vzpomínat ještě hodně dlouho. Příběh je velice vtipný, ale také se tu najdou scény a díly, které se zaměřují spíše vážnějším směrem, ale stále vás baví a je to návykové jako droga. Celé to podtrhuje překrásná animace, která je perfektní pro předvedení všech různých elementů a akčních scén. Pokud jste tento seriál stále neviděli, tak děláte obrovskou chybu, protože se jedná o seriál, který se zapsal do historie a pokud vám někdo bude říkat, že je to pro děti tak se pekelně mýlí. 10/10. ()

Reklama

Karmin 

všechny recenze uživatele

Lehká, oddechová a hloupoučce humorná zábava pro teenagery, s občasnými morálními poučeními, kde se hodně bojuje, ale nikdo doopravdy neumírá (nebo alespoň ne v záběru). Na to, že je to čistě americký seriál, dokázali tvůrci zakomponovat velké množství různých klasických anime fíglů. Navíc vytvořili celý specifický svět se zvláštní atmosférou. Čtyři národy mají každý svou vlastní kulturní stylizaci (Voda - Eskymáci, Vzduch - Budhističtí mniši, Země - Starobylá Čína a Oheň - takoví trochu démoničtější Japonci) a ze všeho dýchá orientální mysticismus. Jednotlivá bojová umění ovládající živly jsou vybrána z reálných existujících učení právě kvůli svým charakteristikám, kterými jednotlivé živly připomínají - plynulé Tai Chi pro vodu, točivé Ba Gua pro vzduch.. Aktualizováno: V současné době se vysílá třetí série a nutno přiznat, že teprve od druhé série se seriál pořádně rozjel. Zápletka je složitější, dobrodružství napínavější, nápady zajímavější, svět rozmanitější a postavy sympatičtější (a jejich charaktery přestávají být rozhodně černobílé). Také jich hodně přibylo a především asasinská parta ohnivé princezny Azuly tomu dodává šmrnc. ()

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Avatar a jeho skvělá banda vás v první knize, která se nemusí zdát tak úžasná, vtáhnou do děje a představí vám svět, jehož jméno sice nepoznáte, ale který vám bude na konci tak blízký, že vám bude líto opouštět jej spolu s hrdiny, kteří na něm zažili tolik dobrodružství. I přes prvoplánové zápletky a mnohdy dětinský humor byla první série opravdu dobrou přípravou na dvě následující. Jak příběh pokračoval, sbližoval mne s hrdiny a vtahoval do sebe neuvěřitelným způsobem. Druhá řada, která nám představila pár nových postav, byla dospělejší s inteligentnějším humorem. Ten pravý nářez ale přišel s řadou třetí. Ta překonala obě předchozí knihy. Příběh plynul tak rychle, že si člověk ani neuvědomil, že přišel závěrečný čtyřdíl. I když v podstatě od začátku víte, jak to nakonec dopadne (je to přeci jen pohádka), trnete u obrazovky a držíte všem palce, užíváte si ty epické souboje (kam se hrabe třeba Gandalf!) a téměř nedýcháte, dokud to neskončí. A ono to bohužel končí... je vám líto, že tuto partu musíte opustit, protože jste si s ní užili tolik srandy, napětí, emocí... Nehledejte v Avatarovi podprůměrné anime - se skvělým castingem, propracovanou animací a (na animovaný seriál) nezvykle dobrou hudbou se řadí k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Ale přiznávám, možná je to tím, že elementy mě fascinovaly už od malička a připadal jsem si, jako bych nechal procházet svou fantazii skrze tvůrce...ale není to krása, když při sledování seriálu chcete být vzdušným nomádem? :) Shrnutí: Book 1 - 80%, Book 2 - 90%, Book 3 - 100%, jdu si to dát ještě jednou! ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ok, příběh jako celek je pěknej a i postavy jsou až překvapivě dobře udělaný (u těch je vliv anime asi nejznatelnější). Sice nevim, proč americká produkce cpe do seriálu věci jako znaky v názvu nebo oslovení sifu atp. - možná se to opravdu chce maskovat jako anime, což se ale imho míjí účinkem. V lepším anime by to totiž určitě nemohlo být tak idealistický. Právě tahle celková naivita to strašně sráží dolů a vychází to jako pohádka pro děti... americký děti :-) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Sokka měl být původně povahou spíše vážný, ale jeho dabér Jack DeSena si dialogy své postavy častokrát pozměňoval a přidával do nich vlastní nápady, čímž Sokkův charakter více přiblížil vtipálkovi a jízlivému klukovi, jenž se nakonec objevil ve výsledné verzi. V epizodě Divadelní spolek Lávového ostrova (2008) na to dokonce najdeme i parodii, konkrétně když se Sokka rozhodne, že svému herci poradí a vymyslí mu několik nových úderných hlášek. (Azurovydrak)
  • Když byl Bryan Konietzko na Pacific Media Expu před premiérou třetí série dotázán na jméno poslední avatarky z národa vzdušných nomádů, nazval ji žertem „Avatar Susan“, čímž naznačil, že původně neměla postava avatarky Yangchen vůbec vzniknout. (Azurovydrak)
  • Jméno Azuly má původ ve španělském slově „azul“, což znamená modrá. Jde o odkaz na Azulin ikonický modrý plamen. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama