Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

mira007 

všechny recenze uživatele

Protože těsně před tímto filmem jsem shlédl Nebezpečné myšlenky s Michelle Pfeiffer ( film se songem Coolia, který bodoval v ESU ) tak musím tomuto filmu jako její parodii dát čtyři hvězdy. Film, který celosvětově proslavil Jona Lovitze jede svižně, vtipně lehce po Nielsenovsku. Jako ředitelka tady hraje Louise Fletcher , která dostala Oscara za Formanovo Přelet nad kukaččím hnízdem a taky sexy Tia Carrere , kterou si pamatuju jako nej záporačku z Pravdivé lži se Schwarzenegrem. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Davida Zuckera a Pata Profta považuji za krále parodie, a i když jsou na Bláznivou školu hodně rozličné názory, tak je to stále výborná zábava a moc nechápu, proč se to místním pseudointelektuálům tolik nelíbí. Jon Lovitz sice není nějaký extra herec, ale do téhle role skvěle zapadá. Navíc kdo má rád filmy ze školního prostředí, tak ten si zde opravdu přijde na své, neb těch narážek tu je vážně hafo. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jon Lovitz je natolik výrazná postava, že klidně může celý film utáhnout sám. Byla jsem strašně zvědavá jak se co by Richard Clark vypořádá s nastalou situací, i když bylo od začátku jasné jak to celé dopadne. Tohle je svěží komedie, respektive parodie, která čerpá od svých slavnějších kolegů ze školního prostředí. Ty odkazy pobavily. Dokonce je tu odkaz i na Sestru v akci. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A tenhle chlapec !! Všichni si mysleli, že má Touretteův syndrom, až pan Clarke zjistil, že je jenom hinduista.." ;) Tvořit parodie pro některé diváky v důsledku vyznívá stejně jako házet kostky Zuckeru na stěnu.. Velmi slušná žánrovka s humorem zhusta sympaticky za hranou a výborným Jonem Saturday Nights Lovitzem, jehož ksicht i herecká poloha žánru sedí málem víc než ten Leslieho Nielsena. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Film jako takový stojí za houby, herecké výkony jsou hrozné, scénář je vysloveně špatný, ale filmy sou od toho, aby člověka pobavili a věřte nebo né, já sem se smál téměř celou první polovinu filmu. Druhá polovina už byla takový to klišé Hollywoodských rádobykomedií s trapným Happy endem. Na poli filmovém teda Bláznivá škola neuspěla, ale vtipem srší do všech stran. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)
  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)

Reklama

Reklama