Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Skvělá "dialogová" komedie, která se jen tak nevidí. Výtečný Walter Matthau. Nejvíc, asi jako každému, se mi líbila poslední povídka, ale jinak všechny byly výborné. Mám prostě rád takové filmy, kde jde hlavně o dialogy a tenhle film mi prostě sedl. ::::::::::::::::::::::::: ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Fantastický Walter Matthau v nádherné komedii, která zachycuje příběh tří různých lidí, kteří po sobě obývali apartmá v hotelu Plaza. Těžko říct, která z těch tří rolí byla lepší - ve všech mohl dosyta uplatnit svůj mimořádný herecký a komediální talent. Celkové zábavnosti snímku hodně pomohl i vynikající Cupákův dabing - po dlouhé době musím českému dabingu vyseknout opravdu pořádnou poklonu. A nesmím zapomenout i na práci scénáristy, protože pochybuju, že herci všechny ty repliky odříkávali z hlavy. :-) ()

Reklama

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hvězdy dávám za poslední, nejlépe sehranou část. První dva příběhy neměly šťávu, nudila jsem se, třetí naprostá bomba, skoro jako kdyby se člověk díval na dva různé filmy za sebou. Úplné nebe a dudy. Viděla jsem divadelní hru těsně před shlédnutím filmu, která byla perfektní, takže mám možná zkreslený pohled. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velká příležitost Waltera Matthau zazářit v trojroli? Je to relativní. 1. povídka, ZÁLETNÝ MANŽEL (Walter s knírkem) je napsaná jako exhibice pro herečku. Roztržitá paní (nedokáže s jistotou určit ani svůj věk) se během půlhodiny projede emocionální horskou dráhou a její zplihlý manžel, který za to všechno může, jí víceméně pasivně nahrává na smeče. 2. povídka o HOLLYWOODSKÉM PRODUCENTOVI (Walter v šílené blond paruce), který láká do postele dávnou známou, je milá, vtipná, ale nadměrně dlouhá na to, že je to pouhá anekdota. Oba tyto příběhy bych ocenil na lepší tři hvězdičky. Pak ale přijde 3. povídka, OTEC NEVĚSTY (bělovlasý Walter s naježeným obočím) a to je klenot situační komedie! Mnohokrát vytěženou zápletku o nevěstě, panikařící pět minut před dvanáctou, sledujeme z nezvyklého úhlu - nevěstu téměř nepoznáme. Zavřela se v koupelně a její vyšilující rodiče se ji snaží všemi po ruce jsoucími prostředky vylákat ven. Vlídně i hrubě, s prosbami i výhružkami se obracejí k zarputile mlčícím dveřím a kupodivu je to zábavnější než obě předešlé historky dohromady. Takže pokud máte komedie Neila Simona v oblibě, bez obav se v tomto apartmá ubytujte. 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

1 pokoj, 3 příběhy a Walter Matthau hrající jako o život. Takže pěkně popořadě: První příběh: Vše, co jste chtěli vědět o manželství po 23-24 letech, ale báli jste se zeptat. Je zde jasně vidět, jak manželka chce za každou cenu manželství zachránit, ale manžel nějak ztratil chuť. Hodně dobré dialogy a hlavně poslední minuty jsou hlavním těžištěm tohoto příběhu. 9/10. Druhý příběh: Stárnoucí producent, který má diář plný jmen žen, s kterými se vyspal, se opět pokusí jednu z nich opět svést. Po 15 dlouhých letech, kdy se neviděli. Navíc, žena má už děti a manžela a chce mu zůstat věrná. Co myslíte, povede se jí to? Na tomhle příběhu se mi líbil nejvíc projev Waltera jakožto producenta o tom, jak že se vlastně má. Inu, ani producenti z Hollywoodu to nemívají lehké. 8/10. Třetí příběh: Tentokrát se přesouváme na jednu svatbu. Tedy, chvíli před svatbou, kdy nevěsta zpanikaří a zamkne se v koupelně. Jenže svědomitý otec, který všechno zaplatil, chce samozřejmě vidět svou dceru před oltářem. Ale jak ji tam dovede, když nereaguje ani na něj, její matku, nebo židli, kterou otec otříská o dveře? :-) Věřte mi, ten konec je vážně vynikající. Ale nebudu vám kazit překvapení. Řeknu jen tolik, že tohle je z těch tří ta nejlepší povídka. 10/10. Jsem rád, že jsem si nenechal ujít tento film. Možná proto, že mi potvrdil to, co jsem si už dávno myslel a to, že Walter byl skvělý herec. Takže za mě mohu výrazně doporučit hlavně těm, kteří nevěří, že divadelní hra se dá převést na vynikající film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama