Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tri dejovo nezávislé príbehy, ktoré spája jedna hotelová izba v hoteli Plaza. 1.príbeh (manželský pár) - 85%. Obyčajný príbeh, krátky výsek zo života starnúceho manželského páru. Skvostné dialógy a dokonalí herci však z neho robia tragikomickosť najvyššieho stupňa. Radosť pozerať. 2.príbeh (hollywoodsky producent) - 60%. Dej je odfláknutý a povrchný, herci sa tiež nepretrhli. Stávka na pomerne jednoduchý humor nevyšla. 3.príbeh (tvrdohlavá nevesta) - 70%. Zo začiatku sa zdá, že najlepšie príde nakoniec. Skvelý humor je skrytý najmä v postave rozčúleného otca. Dej je v malom priestore izby najrozmanitejší, ku koncu však prichádza útlm a zbytočná trpká príchuť. Celkový dojem - 70%. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vlna životních komediálních rolí Waltera Matthau od Průvodce ženatého muže, přes Hello Dolly, Kaktusový květ až k Apartmá. Komediální talent Matthaua (ve všech těchto filmech bez Jacka Lemmona !) je mimořádný a zakládá se na skvělé mimice a pohybech zdánlivě nemotorného čahouna. Tři rozdílné charaktery v povídkách hry Neila Simona jsou ztělesněné Matthauem pokaždé v jiné poloze, ale pokaždé skvěle ( poslední povídka musí pochopitelně být nejlepší !) ()

Reklama

Judas 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně šlo o dokonale vyváženou podívanou první část se mi líbila napůl, druhá vůbec a třetí mě naprosto nadchla a myslím, že svým pojetím a hereckými výkony dokonce o dekádu dvě předběhla dobu. Myslím, že herecké pojetí Waltera Matthau se v čistém pojetí objevuje až právě o onu dekádu později ve filmech jako jsou "Bláznivé dovolené" a "Vánoční prázdniny." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Mě nepotřebuješ. Potřebuješ nosorožce se sbíječkou, protože nikdo jinej se do tý koupelny neprobourá."___První povídka 3*, druhá slabé 2*, třetí takřka bezkonkurenční 4,5*. Filmu neublížila epizodnost, spíš divadelní základ. Walter řádí jak černá ruka. Ke skvělému původnímu dabingu bych jenom doplnil, že jakkoliv Eduarda Cupáka považuju za hlasově nejlahodnějšího dabéra všech dob, postavy, jež v příběhu hrál WM, mu tentokrát neseděly. Přesto, skvělý výkon jeho i zbytku dabérské sestavy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová interiérová dialógová nálož, ktorá je našťastie rozdelená do troch častí, čiže aspoň počúvame stále iný typ dialógov. Divadelnosť je priznaná záverečnou ďakovačkou hercov, čo je celkom fér. Inak jednotlivé epizódy sú skôr iba krátkymi epizódkami zo životov troch starších chlapov a ich manželiek, alebo bývalej milenky. Objasnia nám, ako to v ich životoch funguje, ale žiadne ohurujúce životné múdra som v nich nenašiel. Ten istý plac pre tri dejstvá je iba takým scenáristickým vtípkom a ničím viac. S niekým menej charizmatickým ako Matthauom by to bol sotva priemer. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama