Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (246)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Je neskutečné, jak někdo dokáže s takovou lehkostí natočit film, aniž by se dalo odhadnout, o čem že má být. Experti neselhávají na tom, co ostatní teenagerské komedie. Experti selhávají proto, že se pokusili být "vážnějším" (např. ve filmu nenajdete žádnou "milostnou" scénu), ale nakonec skončili nerozhodně nudní. Ztráta hodiny a půl pro nic. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Nepřemýšlet a koukat, je to stupidní nesmysl, ale sem tam se člověk může něčemu zasmát. Přiznávám, že trapných, ale opravdu hodně trapných momentů tam je až až a Hádkova kamaráda nebo týpka, co vozí náhradní počítačové díly bych nejradší vymazal z paměti, ale film se dá dokoukat do konce, který je ovšem dost nesmyslný a nepochopitelný. ()

Reklama

stration odpad!

všechny recenze uživatele

Toto veledílo nám bylo puštěno v autobuse po cestě z termálů. Dobrovolně bych do toho nikdy nešel. A teď už vím proč. Je to naprosto příšerný. Pomatený slepenec nic neříkajících anekdot, které nejsou ani vtipné, ani vypointované, ani nic. Prostě jedna veliká křeč, která popisuje sexuální apetit všech možných ženštin, které se, pro mě z neznámých příčin, zblázní do mladého floutka, který jim opravuje počítače a mimo to si s nimi vrzne. Celé jsem to asi nějak nepochopil, protože film nemá v podstatě žádné zakončení, hlavní "hrdina" (ještě celkem přijatelný Hádek) toho má prostě už dost a utíká ulicí pryč. To je vše. Škoda některých celkem profesionálních složek filmu (např. hudba), protože jinak je to prostě k nepřežití. Úplně zbytečný film, který fakt nedoporučuju. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, sice trošku přidávám, ale o tak velkou sračku se zas nejedná. Film sice moc o sobě nedrží a z podprůměru ho tahají herci(Hubinská. Hádek, Čtvrtníček, Bartoška a kěkdo by se i ještě našel) a sem tam podařenej forek. Ale že bych se u něj kdovíjak nudil, to ne. Škoda jen, že část filmu a hlavně jeho stylovost za každou cenu zavání trapností až na půdu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Tušila jsem dopředu, že film nebude nijak dobrý, ale že se mi nebude až tak moc líbit, to jsem si zase nemyslela. Nápad dobrý - ale jen ten původní - prostě natočit komedii pro mladé. Já takové filmy nemusím, ani Janákovy filmy (všichni ti -áci) se mi nijak moc nelíbily. A tohle už vůbec ne. Pokud to chtějí nazvat komedií, mělo by to být asi vtipné. Tohle bylo trapné, ne vtipné. A "herci"? No škoda mluvit, to herci ani nebyli. Aspoň na Hádka se dívat dalo, ale až po nějaké době, když jsem si na něho zvykla. Takhle opravdu ne! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Film mal štyri verzie scenára. Jeho distribučný podtitulok "Sek' jsem sexem!" odkazuje na hrdinov, čo unikajú pred sexom.
    (Raccoon.city)
  • Režisér Karel Coma spomína: "Keď som pripravoval Expertou, mal som celkom smolu na kameramanov. Prvý mi film odriekol s tým, že musí točiť s Troškom. Druhý chcel točiť len vtedy, keď to bude na film, ale v tej dobe sa plánoval iba digitál. Keď som našiel tretieho, tak mi producent povedal, že radšej zastaví celý projekt, či na ňom hodlám trvať. Potom už neostávalo veľa času - tí skúsení boli už rozobratý na filmových projektoch, a tak môj posledný náhradník bol čerstvý absolvent FAMU. Bolo naivné si myslieť, že hoci ani jeden z nás za sebou nemá celovečerný filmu, nájdeme iste spoločnú reč. Bola to pre mňa veľmi trpká skúsenosť - miesto spolupráca to boli každodenné boje a naschvály. Dával všetkým najavo, akú mi robí "láskavosť", že s nami vôbec točí, hoci to bol debut nás oboch. Potom za mnou začali chodiť ľudia zo štábu, že o mne hovorí, ako nemám školu a ako si myslí, že bez FAMU nemám na pľaci čo robiť." (Raccoon.city)
  • Film navštívilo okolo 60 000 divákov, čo bolo na vtedajšiu dobu málo. Vydané DVD bolo nominované na DVD cenu Davida, vďaka bonusom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama