Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (247)

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, sice trošku přidávám, ale o tak velkou sračku se zas nejedná. Film sice moc o sobě nedrží a z podprůměru ho tahají herci(Hubinská. Hádek, Čtvrtníček, Bartoška a kěkdo by se i ještě našel) a sem tam podařenej forek. Ale že bych se u něj kdovíjak nudil, to ne. Škoda jen, že část filmu a hlavně jeho stylovost za každou cenu zavání trapností až na půdu. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak dokážou současné české filmy zaníceně popisovat opravdové lidi, jak umí vytvořit opravdové životní situace a jak jsou jejich tvůrci natolik vnímaví ke svému okolí, že i ty občasné vtipné momenty umí natočit s opravdovou humornou noblesou. A nebo taky: Tragická směska všeho špatného, co si lze na filmu představit, u níž vám bude stydno nejenom za profesionální kameru, zvuk a střih, ale vzhledem k tématu, přehnanému product placementu a vidině rozfofrované státní dotace, i za český film jako takový. ()

Reklama

zapalik odpad!

všechny recenze uživatele

Potřeboval si pan režisér opravdu tak nutně přivydělat, nebo Česká televize (či kdo to hradil) vyplácat spoustu milionů na filmu o ničem? Každý jsme prošli nějakým obdobím dospívání, které se lišilo od zaběhlé každodenní rutiny, ale proč to proboha dávat na celuloid? Experti podle mě zklamali všechny: děti, které šly na Foreta a viděli rádoby mravokárnou slátaninu, která jim ještě nic říkat nemohla, dospívající, kteří vážně neviděli ani střípek ze skutečnosti, kterou znají, i mladé tak klolem pětadvacítky, pro které byl film nejspíš původně určený. Když totiž něco nemá ani hlavu, ani patu, tak ho shodí i ti nejvděčnější popcornoví konzumenti. I křupanský film Pánská jízda se aspoň snažil zachránit snahou dělat humor (byť se mu to vůbec nepovedlo), ale Experti se kromě vysátí pár kont nepokusili vůbec, ale vůbec o nic. Chválím pouze skvělo roličku Čtvrtníčka a především roztomilou etudu Bartošky, ale to jsou vážně vteřiny. Z novinářské projekce filmu mi tak zbyly dva dojmy: že jsem zabil necelé dvě hodiny svého života marným pokusem o kinematografii a také vděk zpěváka pro malé holčičky Petra Vojnara, který se na balkóně při projekci asi tak natřásal hrdostí nad svým hereckým uměním, až mu vypadla naditá šrajtofle (mnou nalezená a poctivě vrácená) :-), ()

Karp odpad!

všechny recenze uživatele

Sedíte v tramvaji, díváte se přes sklo ven a kolem vás defiluje změť hemžících se lidiček, u kterých netušíte proč a kam jdou a co chtějí. Naštěstí bydlíte nedaleko a návrat do reality trvá jen jednu zastávku v kině. Světlým okamžikem tohoto filmu jsou jen P.Čtvrtníček a J.Bartoška, kterým však ostatní zabrali místo před kamerou. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Kriste, to snad není možný jak češi mohou natočit takovou ubohost. Tohle je jeden z těch filmů, který mě dokáže vážně zničit náladu a pokaždé nevěříte svým očím ani uším. Absolutně o ničem, nevýrazné postavy, mizerné dialogy a jako žánr komedie ani náhodou(uvedu například scénku s mobilem, jež byla naprosto trapná a ještě k tomu mizerně a násilně podaná…). A navíc, aby toho nebylo málo, tak na některých místech ani kameraman nedokázal zaostřit, a to už je u takového odpadu vážně ubohost. Na film jsem se podíval hlavně kvůli doporučení svého kamaráda, který říkal, že je tento film dobrý, ale po zhlédnutí se ptám v čem? Zbytečný film a opravdu never more.... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Ako režisér Karel Coma prezradil základ scenára vznikol v roku 1998. "Měl jsem takové workoholické období, kdy jsem dělal různé joby, abych si přivydělal. Začal jsem dělat na Barrandově v laboratořích, přivydělával si jako programátor, chodil do školy a ještě pomáhal kámošům. Myslel jsem, že se z toho zblázním, protože jsem se prakticky nebyl schopen vyspat. A když jsem měl tohle období za sebou, řekl jsem si, že by to byl docela zajímavý příběh – o člověku, který neumí těm věcem říct: NE! Jenom jsem to obrátil a napadla mě osa příběhu o klukovi, který dělá tyhle práce a najednou se stane něco opačného. Na základě toho jsem začal fabulovat ten příběh. Abychom to dotáhli do výsledné formy, dva roky jsme se scházeli po MacDonaldech a KFC, já jsem přibral třicet kilo." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama