Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojka se snaží pokračovat tam, kde jednička zanechala drobky. Ale nohy jí tentokráte podrážejí hlavně samotné postavy. Závěr šokující samozřejmě je a výsledný dojem určitě vylepšuje, jenže co z toho, když samotné provedení za moc nestojí. Stříhá se o 106 a dříve bychom našli život na Měsíci než logiku v jednání našich hrdinů. Donnie není Mark. 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Možná se dá říct, že k nadprůměrnému hodnocení mě vede opět jen ten konec, kterým jsem byl dokonale překvapen. Příběh samotný se totiž pohybuje jen kolem průměru, čímž bych na druhou stranu nechtěl dávat najevo zhoršení kvality oproti prvnímu dílu, neboť to tak razantní není. Je škoda, že snímek pracuje s velmi lacinými prostředky a nesnaží se o nějakou větší invenci, neboť se neděje nic jiného, než že se vydáme po ose prvního dílu. Ale jak už jsem řekl, tohle mi nevadí. Bavil jsem se, proto Saw nebudu pitvat. No, tady nemá cenu co dodávat, zbytek je tu vysvětlen v ostatních komentářích a tentokrát se mi opravdu nechce psát nějaký sáhodlouhý komentář na téma Já a Saw. Jen takový malý dodatek: Shyamalan by se mohl učit. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Před návštěvou tohoto pokračování v kině, jsem tušila, co mě nejspíše čeká. Přibylo hlavně krvavých scén, které již zde začaly pomalu utlačovat myšlenku a příběh, který vznikl v SAW. A tím tak zároveň tento díl postupně začal směřovat jen k dalším krvavým lázním s velkou absencí příběhu či charakterů. Což je hlavní důvod, kvůli kterému jsem se rozhodovala, zda udělit tři či čtyři hvězdičky. Velmi nápaditě jsou zpracovány pasti. Nejvíce mě zaujal rozhovor Jigsawa a policisty v podání Donnie Wahlberga. Saw 2 docela slušné pokračování, které rozhodně nedělá ostudu jedničce a poměrně zdařile na ni navazuje. S přibývajícími díly se však z originálního a strhujícího psychothrilleru začala vytvářet bezduchá komerční řetězová řežba pro mladé publikum, které je možná z této, již jednotvárné a upadající podívané, naprosto unesené. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snesitelné pokračování velmi dobrého prvního dílu, bohužel jsem se už nebál tak jako tehdy. Nápad s dopadením Jigsawa na začátku příběhu (přes působivý herecký výkon jeho představitele) nebyl š'tastný, protože tím snímek ztrácí tajemno svého předchůdce. Jako u (skoro) každého sequelu přibylo množství, ubylo kvality - překombinovanost není ničím zakrývaná, brutalita ničím opodstatněná, motivace postav nejsou pochopitelné. Nebylo to sice úplně špatné, ale na trojku se fakt netěším... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Tobin Bell (Jigsaw) sa počas rozhovoru pred vydaním ôsmej časti série vyjadril, že už od druhej časti si píše vlastné dialógy k všetkým filmom série úplne sám. Všetko sa začalo tým, keď mal pred natáčaním scén s Donniem Wahlbergom (Eric Matthews) k druhej časti sedem dní na prípravu. Herci sa rozhodli, že si svoje dialógy prerobia, aby obsahovali viac napätia a od tohto momentu dali tvorcovia Bellovi vždy šancu upraviť si dialógy do vlastnej podoby. (Marceloo)
  • V prvním díle Saw: Hra o přežití (2004) byla Jigsawova (Tobin Bell) loutka ovládaná rybářským vlascem. Protože měl štáb pro tento film o něco vyšší rozpočet, rozhodl se vytvořit novou, mechanicky ovládanou loutku. (imro)
  • Ve scéně, kdy jede jednotka S.W.A.T. na místo, kde by měl být Jigsaw (Tobin Bell), je v odraze dodávky zásahovky vidět štáb. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama