Reklama

Reklama

Anastázie

(seriál)
  • Rusko Bednaja Nasťa (více)
Rusko, 2003, 127x40 min

Hrají:

Alexandr Kaljagin, Daniil Strachov, Igor Stam, Jelena Korikova, Anton Makarskij, Pjotr Krasilov, Dmitrij Isajev, Marina Alexandrova, Aljona Bondarčuk (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Úspěšná telenovela začíná v roce 1839 v Petrohradě, kde se dva mladí, vysoko postavení muži sváří o jednu půvabnou dívku. Baron Vladimir Korff (Daniil Strachov) a princ Michajl Repnin (Pjotr Krasilov) jsou nejlepší přátelé, ale oba se vášnivě zamilovali do krásné mladé Anastázie (Jelena Korikova). Tajemství, lži a zrada na pozadí dramatických událostí vedou až k vraždě. Ohavný hrdelní zločin se týká miminka, které bylo za záhadných okolností ukradeno už před dvaceti lety. A tím ztraceným dítětem není nikdo jiný než Anastázie. Přestože některá tajemství jsou nebezpečnější než jiná, a bylo by proto lépe nechat je pohřbená hluboko v minulosti, jako by každý šílel zoufalou snahou odhalit dívčinu pravou totožnost! Další životy se kvůli tomu náhle ocitají v ohrožení a hrdinové musejí svést souboj proti samotnému času. Baron Korff, princ Repnin i Anastázie zjišťují, že jejich osudy jsou nebezpečně spjaté s dědicem trůnu. Pohledný a vášnivý carevič Alexander Romanov váhá mezi povinností vůči své zemi a spalující touhou pro ženu, kterou nemůže mít. Zatímco jedni triumfují, jiní tragicky umírají. Anastázie je boj dobra proti zlu, lásky proti zradě. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

dvojana 

všechny recenze uživatele

Nejlepší telenovela, jakou jsem kdy viděla. Už 2x jsem se k ní vrátila, protože mi chyběl ten sníh, útěky nevolníků, pikle na carském dvoře a ruské písničky. Kouzelná výprava. Anastázie není nejlepší postavou seriálu, má hezkou tvářičku, ale tím to hasne. Jak může někdo tak stydlivý dobrou herečkou? To je dost nepřesvědčivé. O hodně zajímavější jsou ovšem postavy mužské. Zbožňuji, jak se nejlepší přátelé stanou nepřáteli a jak k sobě postupně zase hledají cestičku. Následník trůnu má zajímavý vztah ke každému - k otci, ke spojenci, kterého chtěl kdysi zastřelit, k milence, kterou už nechce, k dívce, která nechce ho, k snoubence, kterou mu nutí. Celé je to tak umravněné. Vojenská kázeň. Úcta ke staršímu. A je to realistické. Osoba, která je ti protivná, má v sobě něco, že ji nedovedeš plně odsoudit. Bohužel, druhá polovina seriálu ztrácí švih. ()

Jezinka.Jezinka

všechny recenze uživatele

Tady se to odpady hemží tak, že si připadám jak na smetišti. Nebudu to hodnotit, neviděla jsem to, i když vím dost přesně, jaký je děj. Vlastně, když čtu komentáře ostatních uživatelů, viděla jsem toho na youtube asi tak stejně jako většina z nich v televizi, takže bych mohla (zejména těch deset minut v holandštině, či co to bylo za zvuky, se švédskými titulky bylo bezva). K ubohé Nastě mě přivedlo to, že jeden z herců seriálu i zpívá a nadšenci často dělají k jeho hudbě (i k hudbě dalších interpretů) klipy z toho seriálu. A protože mě to zaujalo, zabádala jsem, o co se jedná. Troufám si říct nejen to, že Ubohá Nasťa je nejlepší telenovela z těch, co jsem nikdy neviděla, ale že kdyby to dávali znovu, že se na to se zájmem budu dívat. Kostýmy jsou povedené, děj není zdaleka tak stupidní a předem nalajnovaný jako v jiných, které jsem sice taky neviděla, ale můj rodinný arzenál tetiček v důchodu mě podrobně informoval. Je to romantický seriál o 127 dílech, nemá to ambice dokumentu, nehraje si to na filosofii. Má to jediný účel - pobavit a potěšit cílovou skupinu (což jsou romanticky naladění jedinci, převážně ženy) tím, že pravá láska překoná vše. Pokud někdo dává odpad po zhlédnutí pár minut a důvodem je to, že "adonaj, ono to je ruské!", tak ať se nedívá na ruské romantické seriály. Je to jako kritizovat válečný dokument, že tam je moc faktů, hodně se tam střílí a většina lidí je oblečená v uniformě. ()

Reklama

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmýlit zemí původu, tohle je jen další betelná telenovela nehodná zájmu normálního diváka. Jediným rozdílem je nepřítomnost všelijakých Pedrů, Juanů a Juanit, zato tu halekají všelijací Alexandrové Alexandrovičové a Naděždy Ivanovny, jejichž herecký projev je srovnatelně ubohý s jejich jihoamerickými soudruhy. ()

JanaPK 

všechny recenze uživatele

Vtipné, kolik se tu sešlo arbitrů přes umění. Bylo by poučné podívat se na to, co kdy dokázali oni. Ale k seriálu: když tomu dáš nálepku telenovela a český dabing, je to v našich snobských vodách odpad. Jenže toto je regulerní historický seriál - romance, jaké my točit neumíme. A v tomhle se sešly desítky skutečně dobrých herců, bez ohledu na to, že se jmenují Ivan nebo Nataša. Pro spoustu z nich to byl odrazový můstek k opravdu skvělé kariéře. Je to poctivě natočený seriál s velmi dobrými hereckými výkony Isajeva, Krasilova, Makarského, Klimové či Strachova, v té době ještě ne příliš známých. Ale přiznávám, že líbit se mi začal ve chvíli, kdy jsem se rozhodla pustit si ho v originále. Ty opravdové emoce se totiž, bohužel, ztratily v překladu. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Ja som touto "telenovelou" uchvátená a páči sa mi jej námet, spracovanie, kostými, emócie hercov, prostredie, hudba, výprava. Zásadne si ju púšťam opätovne v origináli. Popis je však zlý, pretože autori neskôr úplne zmenili celý príbeh, pretože o žiadnych dvojičkách nakoniec nebola reč a páči sa mi, že autori prihliadli na požiadavky divákov a nakoniec spárovali hlavné postavy na prianie divákov a nie na svoje. 5* bezpardonu ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl vysílán ve 34 zemích po celém světě. Premiéra se konala 31. října 2003 na kanále STS. (Borrtex)
  • Seriál se natáčel každý den, pracovaly na něm 3 režisérské skupiny a 16 scénaristů. Bylo použito 42 tun dekorací a rekvizit, kolem 800 kostýmů a cca 300 hudebních nahrávek. (NGP)
  • Jde o první spolupráci Rusů s hollywoodskou společností Sony Pictures. (NGP)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno