Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Záhadná mimozemská entita (Greenpeace?) ohrožuje zemi a pokud Kirk a spol. nepřivezou na Zem dvě velryby, pravděpodobně za to lidstvo zaplatí daň největší. Celá zápletka s cestováním časem, unášením kytovců a "zelenou" agitkou je čiré WTF, ale Nimoy si včas uvědomil, že se to nesmí brát moc vážně, čímž Cestu domů prakticky zachránil. McCoy hláškují v nemocnici, Kirk urážející lidi na ulici a Spock používající vulkánský stisk na pankáče v autobuse... na to se nedá zapomenout. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Johó, Startrekovský film jako tutová komedie! Po (nebo spolu s) The Motion Picture ten z dobrých filmů staré série. Bavila jsem se a smála tak, jak u Star treku ještě ne (a to se u seriálu směji normálně), zvláště Spockova konfrontace se starou dobou se povedla. Jen výtku bych měla ke konci. Ty mimozemské verlyby by mě vážně zajímaly a on se člověk nakonec o nějaké pointě vůbec nic nedoví. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z otázek, na něž Spock (Leonard Nimoy) odpovídá počítači v úvodu filmu, je elektronová konfugurace gadolinia. Její zkrácený zápis je: [Xenon] 4f<sup>7</sup> 5d<sup>1</sup> 6s<sup>2</sup>. (VMa)
  • Letadlová loď v přístavu ve skutečnosti není USS Enterprise, ale starší USS Ranger z třídy Forrestal. (Saccard)
  • Překážkou v natáčení byla náhlá smrt šéfa společnosti Paramount Charlese Bluhdorna, čímž se zpozdilo více projektů Paramountu. Leonard Nimoy spolu s Harveym Bennettem si dokázali naklonit i nové vedení, a tak práce mohla brzy pokračovat. (WolfR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno