Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Star Trek film, jaký kdy byl natočen. Shatner si vydupal režisérskou židli a vycucal naprostou fantasmagorii. Pokud v minulém díle se vracelo časem pro velryby, tak motiv hledání boha už je dost mimo Star Trek. Hlavně pokud se toho ujme Shatner – velký egoista. Tak je tu v každé scéně – leze na skálu, leze skrze loď, padá, skáče – až to připomíná film William Shatner a zbytek. Sybok hlavní záporák ani není záporák, ale vycucaný nevlastní bratr Spocka. Už jsem čekal, že se objeví i jeho nevlastní bratr souseda bratra otce jeho matky (Spaceballs hláška). Samotný film je roztrhaný na několik malých epizod a nedrží pohromadě ani za pomocí energetických štítů. Nebudu se dále rozepisovat, protože to je jediný Star Trek film, který nehodlám vidět vícekrát než dvakrát. Do samotného univerza nepřináší nic a jedině co vám sebere, tak bude váš čas. Hodnocení OST: Návrat Goldsmitha však nepomáhá a zůstal stejně průměrný. 5/10 ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1990 : VÍŤAZ (3) : Najhorší film, Najhorší herec - William Shatner, Najhoršia réžia - William Shatner, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší film dekády (desaťročia), Najhorší herec VR - DeForest Kelley, Najhorší scenár - David Loughery, William Shatner, Harve Bennett. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

u trojky sem si říkal, že možná nebyl úplně dobrý nápad svěřit režii do rukou Leonarda Nimoye, svěřit jí ovšem do rukou samotného velkého Shatnera byl bez debat hodně špatný nápad. Pátý filmový Star Trek nemá z těch předchozích absolutně nic a i když se Shatner snaží vykreslit svého Kirka jako absolutního geroje, stejně jako se snaží o jakýsi přesah podobně jako se o to snažila (úspěšně) jednička, nic z toho mu nevychází a Nejzazší hranice je tak zatím suverénně nejslabší a vlastně i nejhloupější z první ST pětky...40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni a po kecech Shatnera u tretiho a ctvrtyho dilu, jak je vlastne skvelej reziser a Nimoye naucil vsechno, co umi, jsem cekal naprostou katastrofu. Ta se sice nekona, ale porad se to radi mezi jeden z nejslabsich Star Trek filmu. Vlastne tu nemuzu najit nejakej vylozene klad. Pribeh je sice zajimavej, ale nejsem si jistej, jestli je hledani Boha zrovna idealni tema pro Star Trek, navic je dej odlehcenej spoustou vtipku, coz by sice nevadilo, jenze zatimco ve ctvrtym dilu to bylo pochopitelny a vcelku i logicky, tady misty postavy jednaj jak paka. Dalsi problem je v tricich, minimum jich je sice peknejch, ale vetsina je o tridu slabsi nez v predchozich dilech, coz je problem. No a nejzasadnejsi problem je, ze film proste nema tempo, neni napinavej ani nejak zvlast sviznej, vlastne tu neni zadnej vylozene zaporak a skoro ani zadna akce. Shatner to proste neukociroval, kecal do scenare, nasral se do rezie a vysledek je takovej rozplizlej a nic moc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhym dielom môj najoblubenejsi film s Kirkovou posadkou. Podla mna ma zo vsetkych filmov najblizsie k poetike serialu. V centre pribehu je trojica Kirk, Spock a Kostra a tentoraz okrem vtipnych hlasok predvedu aj poriadne emocie. Chemia medzi nimi je proste dokonala a miestami dojimava. Ostatni clenovia posadky sice nie su zbytocni a maju par zmysluplnych scen, ale tentokrat su na vedlajsej kolaji. Hlavna zapletka mi tiez pripada klasicky Star Trekovsky filozoficka a mne sa pacila. Dokocna namiesto finalneho zapasu s Klingonmi dôjde k ich zmiereniu. Slabsi je snad len predstavitel Syboka, ktory by potreboval charizmatickejsieho herca. Technicka stranka mi nepripada vôbec zla. Sceny na lietajucich topankach su super a vesmirne sceny su v pohode. Vydaril sa aj soundtrack, ktory obsahuje pekne variacie hlavneho motivu. Sem tam sa nevydarili len niektore komicke sceny, ktore pôsobia nepatricne. Striedanie dramatickych scen s komickymi uplne Shatnerovi nevyslo. Mozno, ze to pôsobilo lepsie v pôvodnom dvojhodinovom zostrihu, ktory nikdy nevysiel. Ale aj tak som s vysledkom spokojny a podla mna sa jedna o dost podhodnoteny diel. 8/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama