Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Faye 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to omšelé téma: mezi bandu otrávených, fetujících a na šikmé ploše se vezoucích teenagerů se vydá učitel, který jim nabídne alternativu. Začne je učit společenské tance, hru na housle, ikebanu, pletení, výrobu sýrů...atd. A děcka po počáteční nedůvěře jeho nápad přijmou, skvěle se to naučí, takže ohromí i profesionály a přitom najdou samy sebe a jejich budoucnost je náhle růžovější.____Tahle verze je svižně, i když nijak překvapivě natočená, scény tance jsou opravdu vášnivé a já mám ráda Banderase, proto dávám za tři. /19. 9. 2010/ ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem šablonovitý film o sociálně znevýhodněných dětech, ve kterých se empatický učitel snaží probudit talent a chuť se prosadit, i přes překážky z předsudků a nepochopení před ně kladené. Takovýchto filmů už vzniklo mnoho, tento kromě tanečního zpestření, nepřichází s ničím novým, přesto se jedná o příjemnou záležitost, jejímž sledováním určitě nelze udělat chybu, žádnou přidanou hodnotu však nečekejte. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tento film vás asi ničím neprekvapí - často neriešiteľná úloha, ako zaujať deti z problémového prostredia, sa riešila v mnohých a slávnejších filmoch. Zázračne sa objaví v ich životoch niekto, kto ich dokáže vytrhnúť z ich mizerného života. Aspoň na chvíľu. Napriek tomu má tento film svetlé momenty - po prvé, ide o životopisný film, ďalším dôvodom je Antonio Banderas v hlavnej úlohe (a dobre sa na neho pozerá) a tretím pozitívom - ak máte radi tanec, film sa vám pravdepodobne páčiť bude. Len nečakajte nič, čo by vás ohúrilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama