Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (850)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a skvěle zahraný, ale přece jenom se mi to zdálo celý až moc jednotvárný.A možná proto mi to nepřišlo tak dobrý, jak by to podle mě mohlo být, ale zase se musí nechat, že výkon Aarona Eckharta je fakt famózní a zábavnost se tomu taky nedá upřít, ale těch 90 minut prostě nějak uběhne a žádnej extra dojem to nezanechá. Určitě to mohlo být ještě lepší, ale i tak sem rád, že sem to viděl, protože taková pěkná studie toho jak se dá všechno pěkně okecat se jen tak nevidí ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místama velmi vtipné a nápaditě zrežírované, zejména v úvodu, kdy se nám v neodolatelně černěhumorné sekvenci, přibližující počet obětí tabákové závislosti, představuje lobbista Nick Naylor (naprosto boží Aaron Eckhart) jako "ztělesnění cigaret". Zaručeně pobaví i trefné postřehy ohledně dnes tak módní klatby na kuřáctví v současném Hollywoodu ("V dnešní době, když kdosi ve filmu kouří, je buď psychopat, nebo Evropan."). Dokonce v samém závěru Reitman elegantně vybruslil z moralizování, kouření je sice "bad", ale záleží jen na volbě každého z nás. Ale přesto ve výsledku pouze 3*, byť velmi silné. Film má totiž, navzdory slibnému rozjezdu v úvodních 20-ti minutách, moc a moc hluchých míst, nedotažených scén, což zamrzí, protože takové ožehavé téma svádělo k úplné explozi politicky nekorektního, sarkastického humoru, kterého je tu trestuhodně pomálu. Přesto může být "krotitel duchů" na svého syna pyšný, roste tu myslím velký talent. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně běžná komedie, pří které se budete neustále smát, ale spíše něco na způsob Lord of war(Obchodníka se smrtí) a jeho dokonalé ironické roviny a perfektní hlavní postavy. Aaron Eckhart po tragickém Jádře ukazuje všem jeho kritikům, že umí hrát a ten chlap vás opravdu přesvědčí o čemkoliv! Až uvidíte jak přesvědčí v televizní show chlapce co trpí nemocemi kvůli cigaretám, že ve skutečnosti jsou právě cigarety to nejlepší co ho potkalo a zdravotnictví, které ho léčí jen touží po jeho smrti, aby do kolonky úmrtí přidali další obět a tím si navýšili rozpočet? Ten chlap je neodolatelný a klidně slíbí akci proti kouření dětí, jen aby ho většina lidí v Americe milovala a co se s tou akcí stane dál? Lidé zapomenou :) Rozhodně kvalitní satira, která se snaží ukázat vše trochu jinak a je na vás jestli se budete jen bezduše smát a nebo vám z toho filmu zůstane mnohem víc než pár vtípků... ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Neprodáváme Tic Tac, do prkejnek. Prodáváme cigarety. A ty jsou dostupný, skvělý a návykový. To nám vlastně dělá všechnu práci...... Dobre vymyslená a originálna cynická komédia. Síce som sa nerehotal, ale usmieval som sa asi počas celého filmu..... Týdně se scházíme u Barta, mluvčí výrobců tabáku, alkoholu a zbraní. Říkáme si Parta snů. SNÚ - Smrt na Náš Účet. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)
  • Nikdo ve filmu nekouří cigaretu, kromě černobílého filmu, který Naylor (Aaron Eckhart) sleduje. Nevidíme dokonce ani zapálenou cigaretu - Robert Duvall (Kapitán) ji drží nezapálenou a Naylor má zase prázdnou krabičku. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama