Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zdejší rozporuplné názorové výlevy mě pobavily a je to jeden ze dvou důvodů, proč jsem se rozhodl na tento film podívat. Tím druhým je režisér Jim Sheridan. Hip-hop není moje parketa, ale nejsem jeho programovým odpůrcem ( jako dříve ) a pokud se mi něco zalíbí, rád si to poslechnu. -- Tak film dopadl tak jak se dalo očekávat - průměrně ve všech oblastech. Herci nepodávají kdovíjaké výkony, ale rozhodně nejsou žádní tragédi, nad jejichž replikami by jste se bez přestání posměšně ušklíbali ( až na pár nigga dialogů o RESPEKTU ). Přímočarý příběh s mnoha schematickými scénami o žití v ghettu ( prodávání drog na ulici, konkurenční boje, láska z mládí ) a banálními "machrovacími" dialogy, případně vážně míněnými rozhovory o nápravě. Herci mají ale charizma ( kromě 50 Centa např. pan Eko z Lostu ) a filmu nechybí tempo, takže ty dvě hodinky docela utečou. A pozor – hip-hopu je zde mnohem méně než jsem čekal, něco víc zazní až v poslední třetině. To, že jsem si po skončení filmu stáhl píseň Window Shopper není pro tenhle film rozhodně špatná vizitka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Quincy Jones: 1. Hustlers Ambition ,2. What If ,3. Things Change ,4.You Already Know ,5. When Death Becomes You ,6. Have a Party ,7. We Both Think Alike ,8. Don't Need No Help ,9. Get Low ,10. Fake Love ,11. Window Shopper ,12. Born Alone, Die Alone ,13. You a Shooter ,14. I Don't Know Officer ,15. Talk About Me ,16. When It Rains It Pours ,17. Best Friend ,18. I'll Whip Ya Head Boy , ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nigga gangsta rapper. Slyšíte tohle a je vám jasný, o čem je celej film. Kupodivu to ale není úplná snůška sraček a jak nemám americkej hip-hop rád, tak sem se náramně hodí a líbí se mi. Ani chvilku sem se nenudil, akorát jsem měl mezi těma černejma trochu zmatek. Nigga kultura není tak zřetelná a protlačovaná jak v jinejch filmech (všude jen r'n'b) a to se mi líbí. Myslím, že námět není jen pro lidi, co chcou být v ghettu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film sem se strašně moc těšil a potom co jsem si tu přečetl ty zajívamé komentáře tak jsem byl i zvědavý a taky si myslím že je škoda že ten film nebyl u nás v kině.Každej kdo se aspoň trošku zajímá o Hip-Hop tak ví že 50 cent ( i když je komerční ) tak dělá dobrý Hip-Hop a jeho herecký výkon v tomto skvělým filmu mi dokázal že by z něj mohl být i herec.Film je opravdu skělý , celkem i reálný a drsný.Moc se mi to líbilo a určitě si to najde možná místo v mých TOP20 filmů.Ještě bych se měl zmínit o výborném sountdtracku který je nabitý dooost dobrými pisničkami.Joo a taky bych neměl zapomenout SEPP: vyliž si p*del a nechápu co sem pleteš G-unit.Každý kdo má rád Hip Hop by tento film měl určitě vidět.Doporučuju. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama