Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Goodlooker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Ňák jsem v rozpacích, zda se tu hodnotí Get Rich or Die Tryin' nebo jen samotnej Fifty.. Jsou tu vyhraněné názory; zajímavě zdůvodněné. Porovnávání 50 a Eminema bych nechal do Brava; celkem schopně řemeslně odvedenej snímek; co mě opravdu pobavilo je hned ta pasáž ze začátku, jaxe u hispánců negr začně vyzpovídávat Marcusovi. Čekal sem od toho víc glitter podívanou; o to víc mě to příjemně překvapilo. Jméno si half-dollar filmem nezkazil; jeho fame to ale kromě billboardů s dítětem a 9milimetrem taky moc nepozvedlo.. Co je ale podle mě evidentní, že film má rozhodně na víc než 54%; rádobyrecenzenti typu Sepp, haters a děcka; kdo je zvědavej na Vaše hodnocení..? ()

Reklama

Illioplius 

všechny recenze uživatele

„Manifest asociálov a ich cesta na vrchol“ by bol výstižnejší názov pre tento film. Síce trochu krkolomný, ale snáď by zľudoveli aspoň tie prvé dve slová. Žiaľbohu, nejde iba o asociálov, ale o vrahov a zlodejov. Rozoberanie otázky, ako sa takíto ľudia môžu stať idolmi, nepatrí do recenzie na film, no on sám takéto otázky v hlave diváka vytvára. Oceňujem pohľad do odlišnej kultúry, ktorý toto dielo prináša, no aj tak nemožno hovoriť o veľmi zaujímavom snímku. Aspoň pre mňa. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Kvázi životopis 50 Centa. On sám tvrdí, že asi 75% sa naozaj udialo aj v skutočnosti. Prekvapilo ma, aké zvučné režisérske meno sa podujalo na réžiu toho černošského gangsta filmu. A je vidieť, že sa nejedná o žiadnu komerciu. Dokonca by som povedal, že je až príliš civilne natočený. A kľudne by mohol mať o švrťhodinku kratšiu stopáž. Ale inak fajn - v pohode film "z ulice", 50 Cent je obstojný (ale nič extra), zato Terrence Howard ukazuje prvotriednú robotu a aj Adewale Akinnuoye-Agbaje a Joy Bryant-ová boli vynikajúci. Hudba ok. Vpoho film, ktorý neurazí, ale ani ničím silným neprekvapí. 7/10 ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

S tím to filmem je to jako s hip hopem - spousta kecú , spousta " životních mouder" . Pro fandy hip hopu extra záležitost ale pro fandy filmů jen průměrné řemeslo ( jeden z nejslabších Sheridenových filmů ) postradající srdce a kouzlo 8 míle . Viděl jsem koncert 50 Centa a ten mě oslovil daleko víc ( na podiu je přirozenější než ve filmu ale i tak žádná sláva ). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama