Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Brano 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo v štýle 8. míľa, ale dostal som úplne niečo iné. Film sa venuje jeho gangsterskej minulosti, ktorá ma vôbec nezaujala. Hlavná postava, teda samotný "50 Cent" je mi od začiatku nesympatický a jeho hudba sa mi nepáči. V úvode to ešte vyzeralo nádejne, ale potom to už bolo dosť nezáživné. Tieto "drsné" filmy z čiernych štvrti veľmi nemusím. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zdejší rozporuplné názorové výlevy mě pobavily a je to jeden ze dvou důvodů, proč jsem se rozhodl na tento film podívat. Tím druhým je režisér Jim Sheridan. Hip-hop není moje parketa, ale nejsem jeho programovým odpůrcem ( jako dříve ) a pokud se mi něco zalíbí, rád si to poslechnu. -- Tak film dopadl tak jak se dalo očekávat - průměrně ve všech oblastech. Herci nepodávají kdovíjaké výkony, ale rozhodně nejsou žádní tragédi, nad jejichž replikami by jste se bez přestání posměšně ušklíbali ( až na pár nigga dialogů o RESPEKTU ). Přímočarý příběh s mnoha schematickými scénami o žití v ghettu ( prodávání drog na ulici, konkurenční boje, láska z mládí ) a banálními "machrovacími" dialogy, případně vážně míněnými rozhovory o nápravě. Herci mají ale charizma ( kromě 50 Centa např. pan Eko z Lostu ) a filmu nechybí tempo, takže ty dvě hodinky docela utečou. A pozor – hip-hopu je zde mnohem méně než jsem čekal, něco víc zazní až v poslední třetině. To, že jsem si po skončení filmu stáhl píseň Window Shopper není pro tenhle film rozhodně špatná vizitka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímek Curtise 50Cent Jacksona si režijně vzal na starost Jim Sheridan a za zvuku hip hopové hudby nám předkládá příběh rapera, který se z bahna dostal na výsluní popularity. Vyrůstal v neutěšeném prostředí newyorského Bronxu a matku mu brutálně zabili když byl ještě dítě, ale on se z ulice plné drog a násilí vypracoval v hip hopovou ikonu. Curtis Jackson zde spíše uplatnil svůj pěvecký talent než svoje herecké schopnosti, které jsou mimochodem dosti jalové. Ve filmu není nouze o drsné momenty, ale i jímavé rodinné scény a dohromady tak vzniklo sugestivní dílo, které dokáže zaujmout nejen hiphopové příznivce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle drsné nigga filmy z ghetta a je mi putna, že tam hraje 50 Cent (nic moc výkon mimochodem) atd. atd. Náhodou mi to přišlo docela hodně dobře zvládnutý, až na pár nudnějších částí. Hudba mi fakt nevadila a myslím, že by se tenhle film prostě neměl hodnotit s předsudkama, ale tak nějak neutrálně. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

S tím to filmem je to jako s hip hopem - spousta kecú , spousta " životních mouder" . Pro fandy hip hopu extra záležitost ale pro fandy filmů jen průměrné řemeslo ( jeden z nejslabších Sheridenových filmů ) postradající srdce a kouzlo 8 míle . Viděl jsem koncert 50 Centa a ten mě oslovil daleko víc ( na podiu je přirozenější než ve filmu ale i tak žádná sláva ). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno