Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zdejší rozporuplné názorové výlevy mě pobavily a je to jeden ze dvou důvodů, proč jsem se rozhodl na tento film podívat. Tím druhým je režisér Jim Sheridan. Hip-hop není moje parketa, ale nejsem jeho programovým odpůrcem ( jako dříve ) a pokud se mi něco zalíbí, rád si to poslechnu. -- Tak film dopadl tak jak se dalo očekávat - průměrně ve všech oblastech. Herci nepodávají kdovíjaké výkony, ale rozhodně nejsou žádní tragédi, nad jejichž replikami by jste se bez přestání posměšně ušklíbali ( až na pár nigga dialogů o RESPEKTU ). Přímočarý příběh s mnoha schematickými scénami o žití v ghettu ( prodávání drog na ulici, konkurenční boje, láska z mládí ) a banálními "machrovacími" dialogy, případně vážně míněnými rozhovory o nápravě. Herci mají ale charizma ( kromě 50 Centa např. pan Eko z Lostu ) a filmu nechybí tempo, takže ty dvě hodinky docela utečou. A pozor – hip-hopu je zde mnohem méně než jsem čekal, něco víc zazní až v poslední třetině. To, že jsem si po skončení filmu stáhl píseň Window Shopper není pro tenhle film rozhodně špatná vizitka. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Na Sheridana řemeslně bezkontaktní a klišovitý odvar s velmi slabým půldolarem v hlavní roli. Mít snímek charizmatičtějšího hlavního hipstera (hiphopgangstera ;-), šlo by o "iné kafe" zážitek. Takhle nezbývá než koukat na ten tvrdej svět mladej černejch kluků skrze povisle znuděnou a těžce anticoolgrimasu 50 centa, který mně vytáčel už před dvaceti lety, natož teď. 50% ()

Reklama

Teapag 

všechny recenze uživatele

Další autobiografický snímek o raperovi. Skvělej film, ocení o zvláště ti, co poslouchají a mají rádi rap, stejně tomu bylo i 8.míle. Ději se nedá nic vytknout. Zobrazuje těžké začátky jednoho z nejznámějších raperů současnosti a i celkově je film moc povedený. Na filmu sem nenašel nic co by mě nudilo, nic špatného a tak mi prostě nezbila jiná možnost než dát pět hvězd. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že 50 Cent to neměl v životě lehký, ale jeho herecký výkon se rovná bodu mrazu. Hudba je poslouchatelná a od režiséra, jako je Jim Sheridan jsem čekal mnohé. Bohužel vcelku neslaný film, který místy hodně nudí a připadal mi až moc natahovaný. Nevtáhlo mě to, nikomu jsem nefandil a dění na plátně mě bylo ukradené. Film, který nenadchne ani neurazí a nemám potřebu ani chuť vidět podruhé. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tento kousek je v podstatě zrcadlo 50 Centova života. O tom jak se musel vyškrábat až na vrchol. Jistě by tomu slušel chytřejší a zajímavější scénář. Chybí tomu i jistě větší dramatičnost. Ale jako jednorázová jednohubka to postačí. A uslyšíte při ní pár jeho hitovek. Pro “fiftyho“ fanoušky je to rozhodně povinnost, 3 hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama