Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem žádný jiný Sheridanuv film, takže tohle je moje premiéra. Nevím čeho je schopen, ale vidím, že mnozí čekali mnohem nebo o malinko více. Příběh o Jacksonovi 50 Cent mě docela vzal ( ne až tak hodně, ale přeci ). Neumím si ani trošku představit být v jeho kůži, v jeho teritoriu, jeho čtvrti, jeho autě s jeho holkou a jeho nápady a schopnostmi. Tím mě bohužel příběh nevtáhnul, ale vtáhnul mě tím, co se v jeho čtvrti, teritoriu a jeho holkou děje. Držel jsem mu palce, ale předem si dokázal představit, že to dopadne docela dobře, což je škoda, protože mám rád překvapení, i když tady se překvapení nekonalo, jinak by to asi nebyl motivovaný skutečností. Každopádně je to docela drsné a důvěryhodné, alespoň tedy pro mě. Lepší než jiné příběhy inspirované třeba Eminemem, Britney nebo Space Girls, takže jedině s tím to můžu srovnávat. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je až příliš roztěkanej, nemá nosnou myšlenku. Jako parafráze Curtisova života je to koukatelný, a zaručeně je to zřejmě nejlepší věc, kde Fifty hraje prim. Ten přitom není v roli ani výbornej, ani zlej, je ovšem škoda, že ho po herecký stránce zastíní jeho mladší verze. Určitý momenty snímku jsou skvělý, například scéna s rvačkou ve sprše pro mě byla jednou z nejsilnějších částí filmu – jen proto je právě zlý, že je tam trochu mimo, slouží jen jako dost nepřirozenej způsob, jak spřátelit hlavní postavu s Bamou. Že z toho se pak vyklube maniak taky scénáři nedělá těžkou hlavu, jako spousta jinejch scén, který vedou do slepý uličky a jen způsobujou, že je celej snímek dost rozlítanej. 117 minut je na něco podobnýho příliš dlouhá stopáž, a konečný životní vítězství hlavní postavy není pro diváka ani v nejmenším uspokojivý. Mám před sebou doopravdy patetickej snímek, tak proč mi chybí katarze? ()

Reklama

baaaja 

všechny recenze uživatele

Hopery teda vážně nemusim a ke shlídnutí tohohle jsem byla tak trochu donucená, protože mě ostatní přehlasovali, ale teď toho fakt nelituju. Nebylo to jen o hip hopu čeho sem se bála, byl to smutnej a realistickej příběh, který za skouknutí rozhodně stál. Z 50Centa by si měla vzít příklad Paris Hilton. Fifty totiž zvládá levou zadní jak hraní tak i pěveckou kariéru, zato Hilton je levá ve všem. ()

bif 

všechny recenze uživatele

No..určitě to není "Áčkový" životopis a ze začátku velice kolísají výkony herců, ale postupem času se film dostane na celkem slušnou úroveň, můj oblíbený "Fifty" se ukázal jako celkem slušný herec a Terrence Howard je prostě klasa. Soundtrack je skvělý, takže je z toho celkem hezký filový zážitek a celkem silný nadprůměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další divácky vděčná variace na téma, jak se někdo dostal z nehostinných poměrů až na pozici respektovaného člověka. Tentokráte zde ale máme vlastní životopis nepříliš přesvědčivého herce (jinak zpěváka) 50 Cent, kterému navíc hází klacky pod nohy scénárista. Některé dialogy skutečně donutí k nevěřícnému úsměvu na tváři. Režisér (překvapivě Ir Sheridan) naštěstí leccos napravil (kamerové filtry), díky němu to relativně odsýpá, i když stále nevím, jestli si tyhle pohublé tři hvězdičky skutečně zaslouží!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)
  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)

Reklama

Reklama