Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuchař Kronk, který kdysi obsluhoval krále, má teď bufet s donáškou v samém srdci džungle. Mezi svými přáteli je spokojený, jenže na návštěvu má přijet jeho otec. Kronk vždycky chtěl být "tatínkova jednička", ale on s ním byl pořád nespokojený. Teď očekává, že syn má dům na kopci, ženu a děti. Jenže Kronk nic z toho nemá. Aby si rychle vydělal peníze, spojí se se svou dávnou známou, ďábelskou Yzmou, která tvrdí, že ve své tajné laboratoři vyrobila elixír "Yzmino mládí a krása". Kronk ho začne prodávat svým přátelům, vydělá spoustu peněz a pořídí si vysněný dům na kopci. Pak ale přijde na to, že elixír je podvod a že své přátele ošidil. Aby jim to vynahradil, udělá ze svého domu domov pro seniory a přátelům ho věnuje. Když přijede Kronkův otec, rozhodnou se jeho přátelé, že mu pomůžou, a vydávají se za jeho rodinu... (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

S filmy, kdy se z oblíbené vedlejší postavy stane postava hlavní, to většinou dopadá tak, že se do srdcí fanoušků zapíšou jako nenáviděný propadáky – a ačkoliv je Kronk až moc velkej sympaťák, pro tenhle sequel kultovního animáku Není král jako král to bohužel platí taky.... není to ani geniální, ani originální, ani z poloviny tak zábavný jako Není král jako král. Jen se to snaží lacině dojit nostalgii a ikonický gagy z jedničky, ostatně stejně jako všechny straight-to-DVD disneyovky. 3* za tuhle scénu, víc po mně nechtěj myšáku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku zdařilé pokračování nepřekonatelného krále. Kronk jako postava je natolik zajímavá, nebo spíše tak všední, že o ní jde opravdu natočit celý povedený film s pár zásahy "lamy/krále" abychom věděli, že se jedná o pokračování. Jinak kdyby někdo uměl veverčí řeč, ozvěte se, ráda bych se ji naučila ;) ()

Reklama

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda, že si dvojka neudržela svižnost a vtipnost jedničky. Pohádka je to pořád hezká a samozřejmě i u některých scén se člověk pobaví, ale dochází tomu šťáva. V podstatě jde o tří příběhy v jednom, který prováže ústřední linka právě přijíždějícího otce. První z nich-lektvar nesmrtelnosti nebyl úplně ta nejlepší volba a vtipa, aby tady člověk zakopnul. To druhej-turnaj veverčáku proti sýkorám je už jiná liga a divák se pobaví hodně. Třetí už to všechno jenom završí a celkově známka je za tři. A stejně mam to pako Kronka rád :) ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Jednotka to samozrejme nie je, ale sympaticky prihlúply a dobrosrdečný Kronk to v rámci svojich možností vyvažuje celkom obstojne. Na jeho príbehoch sa dá pobaviť (hlavne pri pozeraní sa spolu s menšími deťmi) a animačne ako i hudobne stále stojí na rovnakej úrovni ako jeho predchodca. Len ten scenár je slabší. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*WHAT'S COOKING? NOT MUCH* Ten, kto nevidel The Emperor's New Groove, si túto rozprávku užije oveľa viac a pravdepodobne ju bude považovať za výrazne originálnu, s netypickými replikami, šialeným správaním postáv, či netradičnými vsuvkami do deja. Je síce pravdou, že rozprávka vtipné momenty obsahuje (starci predvádzajúci triky na streche domu pripomínajúcej U-rampu, paródia na The Lord of the Rings, fotozoznam možných mimických prejavov pohŕdania prináležiacich Kronkovmu otcovi), ale v porovnaní s predchádzajúcou časťou je ich žalostne málo. Najsmutnejšie však je, že rozprávka vykráda všetky originálne a podarené šialenosti, ktoré boli použité v predchádzajúcej časti a na nič nové sa nedokáže zmôcť. Pokým príbeh o Kuzcovi bol dokonalým spojením vtipnosti, gagovitosti a originality, príbeh o Kronkovi je len jeho smutnou pripomienkou. Verdikt v 1 vete: Kronk ako hlavná postava v epizodickom príbehu, ktorý postráda uvoľnenosť predchádzajúcej rozprávky. 11.05.11 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na tři ceny Annie, a to v kategoriích nejlepší domácí video, nejlepší storyboarding a nejlepší scénář pro kreslený film. (Terva)

Reklama

Reklama