Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

T2

všechny recenze uživatele

__Weeds: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,311,020 //počet predaných kusov 240,276 ║ __Weeds: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,293,251 //počet predaných kusov 171,889 ║ __Weeds: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,507,366 //počet predaných kusov 414,292 ║ __Weeds: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,441,035 //počet predaných kusov 193,641 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tráva je bezva. Originální mix Americké krásy, Zoufalých manželek, Californication a civilní verse Godfathera. Ta bezelstná upřímnost a otevřenost je mi velice sympatická, a i toho paničkovského drbání nakonec tak moc není (stačí jedna správně scénársticky umístěná rakovinka). První i druhá série hraničí s genialitou, třetí už ovšem ztrácí civilnost a chytrý originální přístup který ze seriálu dělal unikát a z prvního dílu série čtvrté se zdá že seriál už může jít kvalitou jen čím dál víc dolů. 8/10 ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní piatej série zvyšujem na 5 hviezdičiek z pôvodných štyroch. A to kvôli tomu, že Weeds je zrejme jediný seriál, ktorému je jedno, čo si pomyslí divák. Toho sa ostatné seriály snažia chrániť tým, že mu predkladajú stále to isté. Weeds nie- neustále ide dopredu len za cenu toho, aby (ako aj hlavná hrdinka) neskončil v stereotype. Tým pádom môže ktorákoľvek postava kedykoľvek zomrieť, kedykoľvek sa môže zmeniť miesto deja (obrovský posun po tretej sérii), vzťahy medzi postavami, ich psychika, zamestnanie, všetko. Usadlejším divákom sa teda možno zacnie za starými časmi (schválne si pri piatej sérii skúste spomenúť na tú prvú- príde vám to ako desaťročie), diváci ako ja sú však vďační originalitu a za to, že vo Weeds nie je miesto pre nudu. Mimo iného oceňujem balansovanie na hrane čierneho humoru a strachu o život. Po dopozeraní: tak teda späť na 4. Seriál sa posledné série začal značne vliecť. Napriek tomu som rád, že som ho dopozeral, koniec bol vcelku nostalgický a obstojný. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Zábavný, krásně nekomplikovaný, prostě podařený. Od seriálu jsem nic nečekal a dostal se k němu s přítelkyní spíše z nudy, ale nakonec jsme všech šest řad zhltly během pár týdnů. Zajímavé postavy - palec nahoru hlavně za Andyho a Douga! - a vyvíjející se děj (i když místy absurdní)j. A takovou Mary-Louise Parker bych za "mamču" bral hned (samozřejmě míněno s nadsázkou). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálne ladený seriál o jednej MILFke, ktorá sa po smrti manžela vydá na dráhu dílerky trávy. Prvé tri série odohrávajúce sa v malomeste ma bavili najviac. Ešte v nich bol aj výrazný nábeh na romantickú líniu so sympatickou postavou Conrada, ktorý hlavnú hrdinku zasvätil do dílovania. Okrem fakt sexice Mary-Louise Parker a jej dvoch synov medzi zaujímave postavy patril pohodový brat jej zosnulého manžela Justin Kirk, večne zhúlený starosta Doug Wilson alebo dokonale otravná susedka Celia Hodes. Po opustení mestečka sa hlavné postavy preriedili a tie čo ostali, boli mimo členov hlavnej rodinky už len tak nejak do počtu. Najslabšia bola asi štvrtá séria behom ktorej si seriál hľadal novú tvár. Našiel ju behom piatej série, keď sa naplno rozbehla línia s pašovaním drog cez mexicko-americkú hranicu v El Chapovom štýle. Záver seriálu mi pripadal taký trochu rozpačitý. Úplne spokojný s vyústením u všetkých postáv som nebol. Najviac ma na seriály štvali príliš neschopné mužské postavy. Vidno, že seriál napísala žena a tak tu muži boli za neschopákov, ktorí za veľa nestáli. Nancy aj keď bola pekná, tak ma miestami tiež štvala a hlavne tým, že jej všetko prešlo buď vďaka náhode alebo jej rozkošnému kukuču, ktorému podľahol každý chlap. Napriek téme a občasnej mŕtvole nejak extra drsne seriál nepôsobil. Na to bol až príliš komediálne ladený, ale zároveň vďaka dostatočnému balansovaniu s drámou to nebol úplne sitcom. Proste taký akurátny mix. CZ dabing hlavných postáv bol skvelý, ale chcelo to viac dabérov na vedľajšie postavy, pretože sa dabéri neustále opakovali, čo občas pôsobilo otravne. 8/10. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Rodina Botwinových jsou židé. Shane (Alexander Gould) je ve skutečnosti judaista. (zuza99)
  • V seriálu se několikrát objevuje kniha Rejuvenile od spisovatele Christophera Noxona, manžela Jenji Kohan, tvůrkyně seriálu. (Tom Riddle)
  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama