Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Co je na Weeds určitě sympatické, tak skutečnost, že přestože námět - jak už to tak bývá - se nijak netají ambicemi zaujmout co nejširší publikum, jeho podání se nesnaží marihuanu nijak zvlášť popularizovat ani démonizovat a stojí vcelku pevně uprostřed. Není to seriál o řadových huličích a ani o agentech DEA, je o lidech - dalo by se říci - mezi nimi, dealerech, tedy především o jedné vyvedené dealerce. Zpočátku se to tak ještě moc nezdá, ale heslo seriálu se nese především v duchu "v tomhle kšeftě se musí počítat s velkými penězmi i následky". A tak, jak se osobní prodej několika známým mění Nancy přímo pod rukama v celou distribuční síť, přibývá nepříjemností a posléze problémů, jednoho gangstera nahrazují dva další a menší podraz je střídán větším. A to zároveň popisuje i můj problém, jaký jsem se seriálem měl, protože jakmile jsem tuhle kostru objevil (zhruba v polovině třetí série), už se seriál moc nevyvíjel a samotná látka nebyla tak silná, abych měl chuť se na něj dívat dál a postavy mi celkově také nepřišly natolik zajímavé nebo zábavné jako jinde, přestože své okamžiky nepostrádají (Zooey Deschanel tu mimochodem v těch pár dílech ztvárňuje opravdu zábavnou magorku), ale na hlavní hrdinku se leda dobře dívá a to je tak vše. Pár přímo výborných okamžiků a narážek tu rozhodně je (třeba celý subplot, kdy Celia s těmi "nejlepšími" úmysly vytváří z Agrestic malý policejní stát nebo Andyho působení v armádě...) a přestože zpravidla konec každé epizody smrdí větším či menším cliffhangerem, vynahrazuje to mnohdy jeho perfektní ironické vyznění. Skoro bych se odvážil tvrdit, že ani hrdiny Dextera či Californication (další seriály Showtime, taktéž ze světa na okraji/za okrajem... mimochodem, co v téhle televizi může šéfovat za lidi?) nemáchají tvůrci v takovém bahně jako tady, jenže zkrátka - jako celek to už tak dobře nefunguje. Tím samozřejmě nevylučuji, že si po čase jednu sérii zase dám, jen to nebude hned zítra. A ani pozítří. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálne ladený seriál o jednej MILFke, ktorá sa po smrti manžela vydá na dráhu dílerky trávy. Prvé tri série odohrávajúce sa v malomeste ma bavili najviac. Ešte v nich bol aj výrazný nábeh na romantickú líniu so sympatickou postavou Conrada, ktorý hlavnú hrdinku zasvätil do dílovania. Okrem fakt sexice Mary-Louise Parker a jej dvoch synov medzi zaujímave postavy patril pohodový brat jej zosnulého manžela Justin Kirk, večne zhúlený starosta Doug Wilson alebo dokonale otravná susedka Celia Hodes. Po opustení mestečka sa hlavné postavy preriedili a tie čo ostali, boli mimo členov hlavnej rodinky už len tak nejak do počtu. Najslabšia bola asi štvrtá séria behom ktorej si seriál hľadal novú tvár. Našiel ju behom piatej série, keď sa naplno rozbehla línia s pašovaním drog cez mexicko-americkú hranicu v El Chapovom štýle. Záver seriálu mi pripadal taký trochu rozpačitý. Úplne spokojný s vyústením u všetkých postáv som nebol. Najviac ma na seriály štvali príliš neschopné mužské postavy. Vidno, že seriál napísala žena a tak tu muži boli za neschopákov, ktorí za veľa nestáli. Nancy aj keď bola pekná, tak ma miestami tiež štvala a hlavne tým, že jej všetko prešlo buď vďaka náhode alebo jej rozkošnému kukuču, ktorému podľahol každý chlap. Napriek téme a občasnej mŕtvole nejak extra drsne seriál nepôsobil. Na to bol až príliš komediálne ladený, ale zároveň vďaka dostatočnému balansovaniu s drámou to nebol úplne sitcom. Proste taký akurátny mix. CZ dabing hlavných postáv bol skvelý, ale chcelo to viac dabérov na vedľajšie postavy, pretože sa dabéri neustále opakovali, čo občas pôsobilo otravne. 8/10. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem dvě série v dojmu, že se seriál třeba někam posune, ale ono prdelačku a tu já nejím. Pořád dokola to samé, vesměs nudné postavy (vyjímkou je třeba Andy), nesympatická hlavní hrdinka, vedlejší hrdinka, děcka... a to, že má každý díl minimálně dvě tři dobré hlášky, celej koncept nezachrání. Příště radši travku z pytlíčku, než z obalu od dvdčka, nic podobného Americké kráse ani Zoufalicím, jak tu kdekdo zmiňuje, se nekoná. Škoda, není Tráva jako tráva, ačkoli i Černá může být geniální v oranžové barvě. Jdu přesedlat o seriál dál. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nie zlá, made by HBO zábava plná drog, nádavok, nahoty a šokujúcich momentov - samozrejme všetko v miere - a s pomerne chytľavou znelkou obmieňajúcou sa v každom dieli. Ako to už ale pri podobných experimentoch býva, niektoré diely sa vydaria viac, iné menej. Podobnú rovnicu môžem pokojne aplikovať na celý seriál a k tomu pridať jedno veľké upozornenie: Tá otvorenosť rozhodne nesadne každému. A hoci mne neprekážala, ani po dlhšom čase som sa v Tráve bohužiaľ nenašiel. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Málokedy komentujem po prvej epizóde, ale HBO (resp. SHOWTIME network) sa zasa prekonalo v predzvesti apokalyptických zvráteností. Mladá sexi vdova s dvoma deťmi sa živí predajom "travky", jej priateľka skrytými kamerami "šmíruje" svoju nadržanú dcéru, perverzného manžela a bohviekoho ešte, člen mestskej rady tiež rád "kouří", sused zasa preťahuje syna svojho kolegu, atď. Tak neviem, ale žijú prasatá iba v Kalifornii, alebo sú zamorené celé USA ? Každopádne, musím povedať že sa na tento zvrátený seriál opäť rád pozriem :-). ROAD TO HELL (7.6.2006) - sekol som sa :-) táto séria vôbec nie je zvrátená, ale absolútne SKVELÁ a totálne zo života. Toto konštatujem po zhliadnutí III. série. (24.2.2009) ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama