Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tráva je bezva. Originální mix Americké krásy, Zoufalých manželek, Californication a civilní verse Godfathera. Ta bezelstná upřímnost a otevřenost je mi velice sympatická, a i toho paničkovského drbání nakonec tak moc není (stačí jedna správně scénársticky umístěná rakovinka). První i druhá série hraničí s genialitou, třetí už ovšem ztrácí civilnost a chytrý originální přístup který ze seriálu dělal unikát a z prvního dílu série čtvrté se zdá že seriál už může jít kvalitou jen čím dál víc dolů. 8/10 ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra...po ctyrech seriich je clovek v rausi i bez travy...a kdyz ne, tak na tu travu ma kazdou chvili chut. A JAKOU! :) Serial, co bavi od zacatku, nebere si servitky a clovek az s podivem sleduje, ze si tohle US filmari mohli dovolit :). Tenhle serial obsahuje vse jemne nelegalni, od koureni a pestovani marianky, pres poulicni prestrelky, uplatkarstvi na radnici az po "dezertaci" z armady. Cely serial tahnou velmi dobre napsane dialogy, ktere nemaji chybu, do toho presne pasovana hudba, velmi mile prekvapil. Ted v USA startuje pata serie, tak jsem zvedav, jak to s Mexikanama dopadne :)(pry kopou dalsi tunel, ale pssst) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nie zlá, made by HBO zábava plná drog, nádavok, nahoty a šokujúcich momentov - samozrejme všetko v miere - a s pomerne chytľavou znelkou obmieňajúcou sa v každom dieli. Ako to už ale pri podobných experimentoch býva, niektoré diely sa vydaria viac, iné menej. Podobnú rovnicu môžem pokojne aplikovať na celý seriál a k tomu pridať jedno veľké upozornenie: Tá otvorenosť rozhodne nesadne každému. A hoci mne neprekážala, ani po dlhšom čase som sa v Tráve bohužiaľ nenašiel. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první řadě tenhle americký seriál jasně ukazuje, jak je současná česká seriálová tvorba bezvýrazná a rutinní. Tráva nese všechny znaky americké moderní a dynamické produkce - tzn. atraktivní téma, zajímavé postavy a spousta zvratů, které nicméně jsou podané tak, že i za vlasy přitažené momenty jsou stravitelné. Co by mě ale zajímalo, která z Amerik je bližší realitě - ta, kterou popisuje seriál Tráva, plná drogových dealerů, promiskuity a pokrytectví, nebo ta, která je šokovaná nevěrou sportovce Woodse či manžela Sandry Bullock a která volí ty nejkonzervativnější moralisty na politickém kolbišti? Seriál popisuje příhody středostavovské paničky, které nečekaně zemřel manžel a protože nehodlá dopustit snížení životní úrovně své rodiny, začne kšeftovat s marihuanou a postupně se jí odhaluje svět překupníků, pěstitelů a konzumentů drog. Divák jejím prostřednictvím nahlédne i do života maloměstské komunity, kde se pod na první pohled nablýskaným povrchem elegantních vil odehrávají manželské konflikty a vyrůstají děti, které mají daleko ke skautským ideálům. Pro seriál je typická jemná ironie a pečlivě dávkovaný cynismus, díky němuž se postavy nemění v groteskní obludárium jako je tomu v Californication. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama