Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Především z počátku byl seriál zajímavý. Místy srandovní, místy napínavý a plný zajímavých zvratů. Svůj vrchol podle mého Weeds zažila na přelomu druhé a třetí série. Bohužel to však ve 4. sérii začalo jít z kopce. Díly čtvrté série už nezačínají písničkou Little Boxes, bez které Weeds prostě už není Weeds. Příběh se navíc přesouvá do jiných končin a atmosféra předchozích dílů je tatam. Ke sledování páté série mě již téměř nic neláká. Už to považuji za zbytečné nastavování a vaření z vody. Když si tedy odmyslím slabší vývoj od čtvrté série, tak seriál hodnotím za 4* a můžu ho doporučit všem, kdo mají rádi drsný humor a jazyk a taky trochu toho napětí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nancy Botwin, královna předměstí. Můžete jí stokrát podrazit nohy, ale stejně se nevzdá a půjde zase do všeho naplno. V tomhle nelegálním království pláču, díky Dougovi a Andymu se nepřestávám smát a překvapivě právě satiricky sociální dramedy mi zcela samozřejmě ukazuje, že i když nestojí život občas za nic, stejně se vyplatí se zvednout a jít dál. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Weeds jsem si zamiloval a je to láska na celý život. Tak sladce a reálně napsaný seriál s upřímnými charaktery, s vytříbeným černým humorem, točící se kolem „horkého“ tématu, s nečekanou porcí zvratu, stále zvedající svoji kvalitu – se jen tak nevidí. Nemám s čím srovnávat a musím říct, že na nic víc než na každý nový díl Trávy se netěším v rámci seriálu na nic (nechytá se Lost ani nic dalšího). Potěší sem tam nějaká slavnější „kameo“ třeba Snoop Doggy Dogg. „Miluju“ Nancy ;-) zatím mám za sebou 4.řady a konec 3. a 4. mě totálně odrovnal. Těším se na další. ---Kvalita dalších řad šla lehce dolů, ale stejně se jedná o vysoce nadprůměrný seriál. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Showtime rulez! "Hrdinom" jedného seriálu je sympatický sériový vrah a teraz ovdovelá matka, ktorá pre zabezpečenie svojich dvoch synov robí to, čo by urobila každá starajúca sa mamička - predáva trávu. Je to krásne nekorektné, veľmi nadnesené a ešte viac zábavné. Niekedy síce logika nefunguje na jednotku (v jednej časti má Nancy ešte ťažké finančné trable a jednu-dve neskôr už je nielen že všetko v pohode, ale už si otvára pekáreň a kupuje stuff za 14 tisíc...), ale na 9 / 10 za prvú season (ktorú som zhltol za deň) to i tak v pohode vystačí. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V pilotním díle není jméno autorky seriálu Jenji Kohan. Od dalších dílu se tam vždy objevuje. (Kulmon)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama