Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Showtime rulez! "Hrdinom" jedného seriálu je sympatický sériový vrah a teraz ovdovelá matka, ktorá pre zabezpečenie svojich dvoch synov robí to, čo by urobila každá starajúca sa mamička - predáva trávu. Je to krásne nekorektné, veľmi nadnesené a ešte viac zábavné. Niekedy síce logika nefunguje na jednotku (v jednej časti má Nancy ešte ťažké finančné trable a jednu-dve neskôr už je nielen že všetko v pohode, ale už si otvára pekáreň a kupuje stuff za 14 tisíc...), ale na 9 / 10 za prvú season (ktorú som zhltol za deň) to i tak v pohode vystačí. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Co je na Weeds určitě sympatické, tak skutečnost, že přestože námět - jak už to tak bývá - se nijak netají ambicemi zaujmout co nejširší publikum, jeho podání se nesnaží marihuanu nijak zvlášť popularizovat ani démonizovat a stojí vcelku pevně uprostřed. Není to seriál o řadových huličích a ani o agentech DEA, je o lidech - dalo by se říci - mezi nimi, dealerech, tedy především o jedné vyvedené dealerce. Zpočátku se to tak ještě moc nezdá, ale heslo seriálu se nese především v duchu "v tomhle kšeftě se musí počítat s velkými penězmi i následky". A tak, jak se osobní prodej několika známým mění Nancy přímo pod rukama v celou distribuční síť, přibývá nepříjemností a posléze problémů, jednoho gangstera nahrazují dva další a menší podraz je střídán větším. A to zároveň popisuje i můj problém, jaký jsem se seriálem měl, protože jakmile jsem tuhle kostru objevil (zhruba v polovině třetí série), už se seriál moc nevyvíjel a samotná látka nebyla tak silná, abych měl chuť se na něj dívat dál a postavy mi celkově také nepřišly natolik zajímavé nebo zábavné jako jinde, přestože své okamžiky nepostrádají (Zooey Deschanel tu mimochodem v těch pár dílech ztvárňuje opravdu zábavnou magorku), ale na hlavní hrdinku se leda dobře dívá a to je tak vše. Pár přímo výborných okamžiků a narážek tu rozhodně je (třeba celý subplot, kdy Celia s těmi "nejlepšími" úmysly vytváří z Agrestic malý policejní stát nebo Andyho působení v armádě...) a přestože zpravidla konec každé epizody smrdí větším či menším cliffhangerem, vynahrazuje to mnohdy jeho perfektní ironické vyznění. Skoro bych se odvážil tvrdit, že ani hrdiny Dextera či Californication (další seriály Showtime, taktéž ze světa na okraji/za okrajem... mimochodem, co v téhle televizi může šéfovat za lidi?) nemáchají tvůrci v takovém bahně jako tady, jenže zkrátka - jako celek to už tak dobře nefunguje. Tím samozřejmě nevylučuji, že si po čase jednu sérii zase dám, jen to nebude hned zítra. A ani pozítří. 7/10 ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, co se týká posouvání hranic politické (ne)korektnosti na televizních obrazovkách je Showtime v dnešní době ještě o pár koňských délek před konkurenční HBO. Po masovém vrahovi a těžce promiskuitním spisovateli v případě Weeds pasuje do role hrdinů matku-dealerku Nancy, jejího doslova úchylného švagra Andyho a jejich neméně vypečené přátele a známé z městečka Agrastic, kteří mají navzdory titulní písní proklamované uniformitě společnou jednu jedinou věc - velice vyhraněný vztah k marihuaně (brku, hulení, ganje, vyberte si). ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má svůj příběh, je humorný, občas nějaké drama, ale hlavně nečekané zvraty, které ve většině případů vyústí ve výbuch smíchu. Nancy je taková netradiční mamča, která se dokáže postarat hlavně o sebe, ale snaží se ochránit i svou rodinu. Andy, strejda, který je svůj a svým charizma zaujme nejednu ženu. Synové velký pěstitel a malý vrah. Kombinace tohohle všeho prostě nemohla dopadnout jinak než v seriálu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálne ladený seriál o jednej MILFke, ktorá sa po smrti manžela vydá na dráhu dílerky trávy. Prvé tri série odohrávajúce sa v malomeste ma bavili najviac. Ešte v nich bol aj výrazný nábeh na romantickú líniu so sympatickou postavou Conrada, ktorý hlavnú hrdinku zasvätil do dílovania. Okrem fakt sexice Mary-Louise Parker a jej dvoch synov medzi zaujímave postavy patril pohodový brat jej zosnulého manžela Justin Kirk, večne zhúlený starosta Doug Wilson alebo dokonale otravná susedka Celia Hodes. Po opustení mestečka sa hlavné postavy preriedili a tie čo ostali, boli mimo členov hlavnej rodinky už len tak nejak do počtu. Najslabšia bola asi štvrtá séria behom ktorej si seriál hľadal novú tvár. Našiel ju behom piatej série, keď sa naplno rozbehla línia s pašovaním drog cez mexicko-americkú hranicu v El Chapovom štýle. Záver seriálu mi pripadal taký trochu rozpačitý. Úplne spokojný s vyústením u všetkých postáv som nebol. Najviac ma na seriály štvali príliš neschopné mužské postavy. Vidno, že seriál napísala žena a tak tu muži boli za neschopákov, ktorí za veľa nestáli. Nancy aj keď bola pekná, tak ma miestami tiež štvala a hlavne tým, že jej všetko prešlo buď vďaka náhode alebo jej rozkošnému kukuču, ktorému podľahol každý chlap. Napriek téme a občasnej mŕtvole nejak extra drsne seriál nepôsobil. Na to bol až príliš komediálne ladený, ale zároveň vďaka dostatočnému balansovaniu s drámou to nebol úplne sitcom. Proste taký akurátny mix. CZ dabing hlavných postáv bol skvelý, ale chcelo to viac dabérov na vedľajšie postavy, pretože sa dabéri neustále opakovali, čo občas pôsobilo otravne. 8/10. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Letecký záběr z úvodních titulků je ve skutečnosti na městečko Calabasas v Kalifornii. (Tom Riddle)
  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)
  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama